lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10022 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

KOŠICE: Lekár Janco zatvoril svoju ambulanciu, čaká to aj od kolegov

Košice 1. decembra (TASR) - Tí špecialisti, ktorí dnes zatvoria pre štrajk svoje ambulancie, sa len bránia. Pre TASR to povedal prezident Slovenskej lekárskej únie špecialistov (SLÚŠ) Andrej Janco. Svoju ambulanciu v Košiciach dnes zatvoril.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: LOZ dnes ukončilo štrajkovú pohotovosť (3)

Bratislava 16. decembra (TASR) – Lekárske odborové združenie (LOZ) dnes ukončilo štrajkovú pohotovosť. Lekári tak oficiálne zavŕšili svoju protestnú akciu po tom, čo prezident SR Ivan Gašparovič podpísal zákon, ktorý vyhovel väčšine požiadaviek zo strany LOZ. "Dnešným podpísaním zdravotníckych zákonov prezidentom SR sa zavŕšila jedna fáza snáh LOZ o zlepšenie postavenia slovenského pacienta a ...

Lekarne.sk

Mexiko zaznamenalo nárast prípadov prasacej chrípky

Mexiko 31. januára (TASR) - Prípadov prasacej chrípky tento mesiac v Mexiku výrazne pribudlo. Infikovaných osôb je už viac ako vlani, keď sa vírus začal šíriť po svete, informoval dnes mexický minister zdravotníctva Salomón Chertorivski Woldenberg. Minister uviedol, že v krajine zaznamenali v januári 1623 prípadov chrípky, z čoho bolo až 90 percent ľudí nakazených kmeňom vírusu H1N1.

Lekarne.sk

NCZI: Demografické údaje Slovenska a EÚ sú podobné

Bratislava 15. marca (TASR) - Demografické údaje Európskej únie a Slovenska sú si podobné. "Vo väčšine európskych krajín dochádza hlavne v dôsledku poklesu pôrodnosti, respektíve jej stagnácii na nízkej úrovni a spolu so znižujúcou sa mierou úmrtnosti k starnutiu populácie a k predlžovaniu strednej dĺžky života. Európa patrí k oblastiam s najnižším celkovým prírastkom obyvateľov," informoval ...

Lekarne.sk

RADÍME: S plným nosom čí chrípkou môže pomôcť infralampa

Bratislava 23. apríla (TASR) - Liečbu nádchy, chrípky alebo zápaly prínosných dutín môže urýchliť infralampa. Infračervené svetlo, ktoré infralampa vyžaruje, je okom neviditeľné, ale ohrieva pokožku, keď na ňu dopadá. Využívanie jeho pozitívneho vplyvu odporúčajú odborníci pri viacerých ochoreniach.

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...