lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10012 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Stanujúce sestry pred Úradom vlády odkazujú, že bez nich to nejde

Bratislava 2. októbra (TASR) - Výkriky "bez sestier to nejde", či otázka, "kto sa o vás postará" zneli dnes Námestím slobody pred Úradom vlády SR v Bratislave. Tam prišlo niekoľko desiatok sestier, ktoré sú nespokojné so situáciou v zdravotníctve, ako aj s riešením ich platovej otázky. Plánujú tu preto na výstrahu tri dni stanovať, pričom nevylučujú ďalšie akcie.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na Donovaloch odštartovala séria stretnutí slovenských lekárnikov

Donovaly 2. apríla (TASR) - Lekárne lekárnikom je témou série odborných regionálnych stretnutí lekárnikov, ktoré odštartovali v piatok, 1. apríla na Donovaloch. Stretnutia sa zúčastnilo viac ako 100 lekárnikov prevažne z banskobystrického kraja. TASR o tom dnes informovala Adriána Bednárová zo spoločnosti MARCUS PR.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Začína sa 5. ročník kampane Zdravo, chutne, aktívne

Bratislava 17. mája (TASR) - Ešte stále platí, že nesprávne stravovacie návyky a nedostatok pohybu stojí zdravotné poisťovne viac ako všetky zdravotné riziká spojené s fajčením. Uviedla to pre TASR koordinátorka kampane Zdravo, chutne, aktívne Denisa Priadková. Už piaty rok sa 20. mája začína na Slovensku kampaň zameraná na zdravé stravovanie.

Lekarne.sk

RADÍME: P. Minárik: Variť zdravo vôbec neznamená variť nechutne

Bratislava 13. júna (TASR) - Odborník na zdravú výživu, stravovanie a životosprávu Peter Minárik radí pripravovať obedy v súlade so všeobecne platnými zásadami zdravej výživy. Zdravý obed musí byť podľa jeho slov chutný, čerstvý a lákavý pre konzumenta. "Variť zdravo vôbec neznamená variť nechutne," poznamenal pre TASR.

Lekarne.sk

ZLATNÍKY: Paraglajdista si po páde z 15-metrovej výšky zlomil ruku a panvu

Zlatníky 17. júla (TASR) - V sobotu (16. 7.) popoludní zasahovala posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR -TRANSPORT EUROPE (VZZS – ATE) zo strediska v Trenčíne v obci Zlatníky okrese Bánovce nad Bebravou. Na ihrisko tam spadol paraglajdista. Ako dnes TASR informovala hovorkyňa VZZS – ATE Sylvia Galajda, paraglajdista nezvládol pristávací manéver a zrútil sa z približne 15-...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...