lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10005 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Nevyliečiteľne chorí dostanú v Španielsku právo urýchliť svoju smrť

Madrid 13. mája (TASR) - Španielska vláda dnes schválila návrh zákona, ktorá dáva nevyliečiteľne chorým pacientom právo urýchliť si smrť tým, že zastavia svoje liečenie. Informovala o tom agentúra AP. Ministerka zdravotníctva Leire Pajinová povedala, že zákon nebude mať vplyv na zákaz eutanázie či asistovanej samovraždy, ktoré zostávajú v platnosti.

Lekarne.sk

KOŠICE: Zdravotný stav mladíka,u ktorého zistili E.coli, sa výraznejšie nezmenil

Košice 11. júna (TASR) - Zdravotný stav pacienta, u ktorého zistili baktériu E. coli, je počas hospitalizácie v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach naďalej stabilizovaný. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa zdravotníckeho zariadenia Jaroslava Oravcová. "Zdravotný stav pacienta sa výraznejšie nezmenil, je stabilizovaný.

Lekarne.sk

Nový Zéland: Tabak by mal byť v krajine zakázaný do roku 2025

Wellington 15. júla (TASR) - Tabak by mal byť na Novom Zélande zakázaný do roku 2025. Vyhlásila to dnes predstaviteľka ministerstva zdravotníctva Tariana Turiová. Národný parlament krátko predtým schválil zákon zakazujúci vystavovanie predávaných tabakových výrobkov.

Lekarne.sk

ČR: V babyboxe ostravskej nemocnice našli už piate dievčatko

Ostrava 8. septembra (TASR) - Zdravého novorodenca, dievčatko, ktoré od zdravotníkov dostalo meno Milena, ktosi odložil v babyboxe ostravskej nemocnice. Informoval o tom dnes portál idnes. cz.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Lekári UNB dostali strop na prijímanie pacientov z VšZP

Bratislava 20. októbra (TASR) - Zmluva so štátnou Všeobecnou zdravotnou poisťovňou (VšZP) doviedla najväčšiu slovenskú nemocnicu, Univerzitnú nemocnicu Bratislava (UNB) skladajúcu sa z piatich nemocníc, k určeniu limitov na hospitalizácie pre jej poistencov do konca tohto roku. "Stanovené počty ukončených hospitalizácií možno prekročiť v rámci obdobia september - december 2011 len v prípade, ak...

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...