lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zamestnanci UNB sa mali zaviazať k mlčanlivosti

Bratislava 10. septembra (TASR) - Zamestnanci najväčšej slovenskej nemocnice, Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), dostali v týchto dňoch na podpis vyhlásenie o mlčanlivosti. Nemocnica na otázku, či to má súvis aj s medializáciou obsahu vreciek ministra práce Jána Richtera po nedávnej autonehode, nereagovala. "Ide o zladenie starších pracovno-právnych vzťahov so znením pracovných zmlúv ...

Lekarne.sk

T. JURIK: Reexport liekov nadobudol charakter pandémie, pacienti sú ohrození

Žilina 19. októbra (TASR) – Reexport liekov zo Slovenska do zahraničia už nadobudol charakter pandémie. Slovenskí pacienti sú doslova ohrození nedostatkom liekov. Pri príležitosti dnešného 14. Lekárnického kongresu v Žiline to povedal predseda predstavenstva Unipharmy a člen Slovenskej lekárnickej komory (SLeK) Tomislav Jurik.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Počas sviatkov si treba dávať pozor na nákazy z jedla

Banská Bystrica 21. apríla (TASR) - Počas veľkonočných sviatkov si mnohí zvyknú dopriať jedlá, ktoré nemusia vždy pozitívne vplývať na organizmus. "Riziko hrozí hlavne vtedy, ak veľkonočné jedlá nepripravíme podľa správnych technologických postupov a na ich prípravu nepoužijeme správne volené potraviny. Čo nám najviac hrozí, sú rozličné alimentárne nákazy," uviedla pre TASR hovorkyňa ...

Lekarne.sk

Haiti: S príchodom hurikánovej sezóny stúpa počet obetí cholery

Port-au-Prince 1. júna (TASR) - S príchodom novej hurikánovej sezóny v Atlantiku sa na Haiti množia prípady cholery. Informovali o tom dnes zdroje haitského ministerstva zdravotníctva. Podľa lekára Gabriela Thimotheeho, výkonného riaditeľa na haitskom ministerstve zdravotníctva, zomrelo na choleru od 26. mája desať ľudí.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 10,1 percenta

Žilina 24. júna (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v Žilinskom kraji oproti predchádzajúcemu týždňu o 10,1 percenta, čo predstavuje chorobnosť 917,2 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...