lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Alergikom sa v týchto dňoch podľa RÚVZ ľahšie dýcha

Banská Bystrica 29. mája (TASR) - Počas uplynulých dní na väčšine územia SR dominoval peľ tráv a slabo alergizujúci peľ ihličnanov z čeľade borovicovité. Celkovo došlo najmä v druhej polovici minulého týždňa k poklesu denných koncentrácií peľu  v ovzduší. Veľmi vysoké koncentrácie sa však vďaka kvitnutiu tráv a ihličnanov udržiavali začiatkom týždňa najmä na strednom a severnom Slovensku.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Úrazov detí v lete pribúda, tie najmenšie treba mať stále na očiach

Bratislava 7. júla (TASR) - Lekári z Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Bratislava upozorňujú na zvýšené riziko úrazov počas letných prázdnin. "Najťažší pohľad pre každého rodiča a lekára je pohľad na choré a trpiace dieťa. Všetkých nás to o to viac trápi, ak dieťa trpí a my dospelí sme mohli tomu zabrániť.

Lekarne.sk

OTS: Kampaň Quit Smoking With Barca získala prestížne ocenenie EÚ

KAMPAŇ QUIT SMOKING WITH BARÇA ZÍSKALA PRESTÍŽNE OCENENIE EURÓPSKEJ PĽÚCNEJ NADÁCIE Spoločná iniciatíva Európskej komisie a FC Barcelona získala uznanie za podporu odvykania od fajčenia v Európe. Výročný kongres Európskej spoločnosti pre respiračné ochorenia, Barcelona. Barcelona 7. septembra (TASR/OTS) – Európska pľúcna nadácia (European Lung Foundation – ELF) a Európska spoločnosť pre ...

Lekarne.sk

Perm: Po konzumácii pokazenej stravy skončili v nemocnici desiatky školákov

Moskva 19. októbra (TASR) - Takmer 90 školákov vo veku sedem až 13 rokov a jeden pedagóg sa ocitli po konzumácii pokazenej stravy v školskej jedálni v ruskom meste Perm v nemocnici. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA. Viac ako tri desiatky ďalších malých pacientov lekári po poskytnutí prvej pomoci prepustili do domáceho liečenia.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Počet akutných respiračných ochorení poklesol takmer o pätinu

Bratislava 21. apríla (TASR) - Počet akútnych respiračných ochorení (ARO) tento týždeň poklesol o 18,5 percenta v porovnaní s predchádzajúcim týždňom na 28.339 prípadov. Najčastejšie tieto ochorenia postihli deti do 5 rokov. Najvyššia proporcia hlásiacich lekárov bola zaznamenaná v Nitrianskom kraji, najnižšia v Bratislavskom kraji.

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...