lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 9721 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: VšZP chce k prevencii motivovať verejnosť aj lekárov (2)

authorTASR dateStreda, 21.05.2014 categoryDenné správy

Bratislava 21. mája (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) chce motivovať ľudí aj lekárov k prevencii. Pozornosť zameriava na rakovinu hrubého čreva a konečníka, ktorá si ročne vyžiada na Slovensku 1700 životov. Pre verejnosť preto spúšťa informačnú kampaň za 420.

Lekarne.sk

NCZI: Počet samovrážd stúpol, blíži sa k desaťročnému maximu

authorTASR dateStreda, 21.05.2014 categoryDenné správy

Bratislava 21. mája (TASR) - Na Slovensku vlani pribudlo samovrahov. Oproti roku 2012 sa počet samovrážd podľa údajov Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) zvýšil o 57 na celkovo 628 prípadov. Najvyšší počet bol v roku 2008, keď sa pre smrť rozhodlo 631 ľudí.

Lekarne.sk

USA: Nemocnice zanedbávali liečbu vojnových veteránov, niektorí zomreli

authorTASR dateStreda, 21.05.2014 categoryDenné správy

Washington 21. mája (TASR) - Americký prezident Barack Obama sa dnes snažil zmierniť narastajúci hnev nad zlou zdravotnou starostlivosťou pre vojnových veteránov a vyjadril ľútosť nad tvrdeniami o neprofesionálnom počínaní nemocníc pre veteránov. Prezident varoval, že jeho vláda to už nebude tolerovať. Obamova vláda je pod narastajúcim tlakom Kongresu, aby riešila obvinenia, že v nemocniciach ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zamestnávatelia sa môžu znova zapojiť do súťaže Zdravá firma roka

authorTASR dateStreda, 21.05.2014 categoryDenné správy

Bratislava 21. mája (TASR) - Zamestnávatelia sa môžu aj v tomto roku zapojiť do súťaže Zdravá firma roka, ktorej cieľom je motivovať firmy investovať do zdravého životného štýlu svojich zamestnancov. Ako ukázali výsledky predchádzajúceho ročníka, prístup firiem na Slovensku k benefitom sa mení. Kým v roku 2010 slúžili benefity ako nefinančná odmena, dnes si majú firmy uvedomovať zodpovednosť za...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: V Michalovciach chcú postaviť nemocnicu novej generácie

authorTASR dateUtorok, 20.05.2014 categoryDenné správy

Michalovce 20. mája (TASR) - Spoločnosť Svet zdravia, ktorá prevádzkuje michalovskú nemocnicu, sa rozhodla postaviť v areáli tohto zdravotníckeho zariadenia nemocnicu "novej generácie". Tamojší rozostavaný pavilón dobudovať neplánuje. "Nová budova vytvorí maximálny komfort pre pacienta a jeho bezpečnosť.

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.