lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: Počet ochorení minulý týždeň v Banskobystrickom kraji vzrástol Banská Bystrica 21. januára (TASR) - V Banskobystrickom kraji v 3. kalendárnom týždni vzrástol počet ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 21.01.2020 categoryDenné správy

Banská Bystrica 21. januára (TASR) - V Banskobystrickom kraji v 3. kalendárnom týždni vzrástol počet akútnych respiračných ochorení (ARO) a chrípky a chrípke podobných ochorení (CHPO). "Potvrdili sa tým predpoklady epidemiológov, že len čo nastúpia do škôl žiaci a vrátia sa zo sviatočných dovoleniek pracujúci občania, výskyt ochorení bude stúpať," informovala Mária Tolnayová, hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici.V spomínanom týždni evidoval banskobystrický RÚVZ celkom 5085 chorých na ARO, čo je chorobnosť takmer 1450 osôb na 100.000 obyvateľov v starostlivosti lekárov hlásiacich v tomto týždni. Chrípka a jej podobné ochorenia sa vyskytli v 359 prípadoch, čo je chorobnosť 124 osôb na 100.000 obyvateľov.Najvyšší počet chorých na ARO bol v okrese Zvolen. Nasledujú okresy Rimavská Sobota, Lučenec a Revúca. Na chrípku ochorelo najviac ľudí v okresoch Lučenec, Revúca a Žarnovica. Z hľadiska veku ochorenia na ARO, ale aj na chrípku a jej podobné ochorenia najviac postihujú vekovú skupinu ekonomicky aktívneho obyvateľstva, žiakov základných škôl a deti do piatich rokov. Najnižší výskyt týchto ochorení je medzi seniormi.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.