lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Poisťovňa Dôvera podporuje reštrukturalizáciu nemocníc Bratislava 17. júna (TASR) - Súkromná poisťovňa Dôvera podporuje reštrukturalizáciu nemocníc vo forme zrušenia 156 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 17. júna (TASR) - Súkromná poisťovňa Dôvera podporuje reštrukturalizáciu nemocníc vo forme zrušenia 156 oddelení, ktorú dnes oficiálne predstavila Všeobecná zdravotná poisťovňa. TASR o tom informovala PR manažérka Dôvery Zuzana Horníková.Najväčšia súkromná poisťovňa je preto pripravená upraviť zmluvy s nemocnicami. Na presnom postupe sa podľa stanoviska poisťovne budú musieť dohodnúť nemocnice s VšZP. Keďže štátna poisťovňa má dvojtretinový podiel na trhu, bez zmluvy s ňou nemocnice neprežijú."Nemocnice na Slovensku potrebujú optimalizáciu, zvýšenie kvality starostlivosti a efektivity prevádzky. Ocenia to pacienti a v podobe lepších podmienok aj zdravotníci a personál nemocníc," uviedol riaditeľ úseku nákupu Miroslav Žilinek. "Kroky, ktoré plánuje urobiť VšZP, musíme v prvom rade zanalyzovať. No už dnes vieme povedať, že filozoficky vnímame situáciu a potrebu riešení veľmi podobne," dodal. Potvrdil, že zdravotná poisťovňa Dôvera je pripravená o úpravách rokovať s nemocnicami a premietnuť ich do zmlúv od júla 2011. Žilinek ďalej uviedol, že poistenci Dôvery nemusia mať obavy. "V spolupráci s poskytovateľmi zabezpečíme zdravotnú starostlivosť tak, aby pacienti dostali, čo si ich zdravotný stav vyžaduje," povedal riaditeľ úseku nákupu poisťovne. Odzmluvnenie oddelenia pritom neznamená, že pacient bude musieť automaticky za starostlivosťou cestovať. Mnohé zákroky alebo vyšetrenia bude totiž možné zabezpečiť v danom meste ambulantne, formou jednodňovej starostlivosti alebo na inom oddelení tej istej nemocnice. "Očakávame, že pacienti budú cestovať len za kvalitnejšou starostlivosťou a v prípadoch, keď pôjde o medicínsky náročnú liečbu, ktorá sa bude sústreďovať do špecializovaných zariadení a centier," uzavrel Žilinek.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...