lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vyjadrenie: MZ SR: Michal Palkovič vystúpil na zasadnutí ministrov... Vyjadrenie: MZ SR: Michal Palkovič vystúpil na zasadnutí ministrov zdravotníctva v Kyjeve Bratislava 6. septembra (TASR) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 06.09.2023 categoryDenné správy

Vyjadrenie: MZ SR: Michal Palkovič vystúpil na zasadnutí ministrov zdravotníctva v Kyjeve


Bratislava 6. septembra (TASR) - Dňa 6. septembra 2023 vystúpil minister zdravotníctva SR Michal Palkovič na zasadnutí ministrov zdravotníctva, ktoré sa uskutočnilo v rámci prebiehajúceho Summitu prvých Dám a Pánov v Kyjeve. Predmetného stretnutia sa zúčastnilo 14 ministrov zdravotníctva z krajín Európy, aby spoločne vyjadrili záujem a snahu spolupracovať v oblasti zdravotníctva a zároveň načrtli možnosti takejto kooperácie.
Šéf rezortu zdravotníctva Michal Palkovič identifikoval možnosti spolupráce medzi Slovenskom a Ukrajinou, ktorú ako uviedol, vidí centrálne v transferoch vedomostí a skúseností medzi medicínskymi pracovníkmi a zdravotníckymi inštitúciami. Zároveň informoval, že v súčasnosti zástupcovia Ministerstva obrany SR preverujú možnosti nadviazania takejto spolupráce medzi Ústrednou vojenskou nemocnicou SNP v Ružomberku a partnerskou inštitúciou na Ukrajine.
Minister Palkovič upozornil na potrebu budovania štruktúr globálneho zdravia, pričom vyjadril vďaku za podporu a vedenie zo strany WHO. Jasne deklaroval pozíciu Slovenskej republiky voči ruskej agresii na Ukrajine a ubezpečil ukrajinských partnerov, že podpora a pomoc zo strany Slovenskej republiky, a to tak na bilaterálnych aj multilaterálnych platformách, bude pokračovať aj naďalej.


TASR o tom informovali z komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.


Upozornenie: TASR zverejňuje vyhlásenia, stanoviská, oznámenia v pôvodnom znení, dodanom zadávateľom, bez redakčnej úpravy. V zmysle § 5, ods. 2 zákona č. 167/2008 Z. z. o periodickej tlači a agentúrnom spravodajstve TASR nezodpovedá za obsah týchto informácií. Zverejňovanie vyhlásení, stanovísk a oznámení orgánov verejnej moci vykonáva TASR v zmysle § 3, ods. 5 zákona č. 385/2008 Z. z. o Tlačovej agentúre Slovenskej republiky ako službu vo verejnom záujme.


pis

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...