lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ SR: Na trhu sa môže nachádzať nebezpečný krém pre malé deti Bratislava 14. augusta (TASR) - Na Slovenskom trhu sa môžu nachádzať nebezpečné kozmetické výrobky. Ide ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 14.08.2017 categoryDenné správy

Bratislava 14. augusta (TASR) - Na Slovenskom trhu sa môžu nachádzať nebezpečné kozmetické výrobky. Ide o krém pre deti a bieliace pásiky na zuby. Upozorňuje na to Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Do rýchleho výstražného systému ich nahlásili kontrolné orgány v Írsku a vo Švédsku.Konkrétne ide o krém so zinkom a bobrím olejom určený pre deti do plienkovej oblasti Zinc and Castor Oil Cream pôvodom z Indie. Vo výrobku sa nachádza látka – propylparaben, ktorá sa v takomto prípade nesmie používať. ÚVZ SR upozorňuje aj na pásiky na bielenie zubov Teeth whitening strips pôvodom z Británie. Obsahujú nepovolenú koncentráciu peroxidu vodíka. Výrobok môže predávať iba zubný lekár. "Je možné, že uvedené výrobky sa vyskytujú aj v Slovenskej republike," uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.