lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Šéfka WTO: Sme pripravení pomôcť univerzálnemu prístupu k vakcínam Ženeva 17. februára (TASR) - Svetová obchodná organizácia (WTO) je pripravená dopomôcť k zaisteniu univerzálneho ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 17.02.2021 categoryDenné správy

Ženeva 17. februára (TASR) - Svetová obchodná organizácia (WTO) je pripravená dopomôcť k zaisteniu univerzálneho prístupu k vakcínam proti koronavírusu. V rozhovore pre agentúru AFP sa tak v stredu vyjadrila jej novozvolená generálna riaditeľka Ngozi Okonjová-Iwealová."Je skutočne v záujme každej krajiny, aby zaočkovala všetkých svojich obyvateľov, pretože nie sme v bezpečí, pokým nie sú všetci v bezpečí," citovala ju AFP.Nová šéfka WTO zároveň zdôraznila, že jej organizácia dokáže pomôcť s riešením problému hospodárskeho poklesu vyvolaného globálnou koronavírusovou pandémiou - a musí sa opätovne zamerať na zlepšovanie životných podmienok v chudobnejších krajinách, napríklad vytváraním nových pracovných pozícií.Jej hlavnými prioritami je momentálne zabezpečenie výroby vakcín a ich globálna distribúcia, ako aj boj proti zhrabávaniu dávok očkovacej látky ekonomicky prosperujúcejšími krajinami. "Myslím si, že WTO je priveľmi dôležitá na to, aby sa teraz spomaľovala, paralyzovala a vymierala," vyjadrila sa Okonjová-Iwealová. Bývalá nigérijská ministerka financií a dlhoročná ekonómka Svetovej banky bude oficiálne do úradu generálnej riaditeľky WTO vymenovaná 1. marca. Stane sa tak vôbec prvou ženou a zároveň prvou osobou afrického pôvodu v tejto funkcii.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...