lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NÚDCH nakúpi tisíce ochranných pomôcok vďaka finančnému daru Bratislava 25. marca (TASR) - Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) Bratislave nakúpi 40.000 ochranných rúšok, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 25.03.2020 categoryDenné správy

Bratislava 25. marca (TASR) - Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) Bratislave nakúpi 40.000 ochranných rúšok, 3000 ochranných okuliarov, 3000 špeciálnych odevov a detské rúška v počte 10.000 kusov. Dostal na to finančný dar v hodnote 130.000 eur od holdingu MiddleCap Group. Generálny riaditeľ najväčšej detskej nemocnice na Slovensku Ladislav Kužela v tejto súvislosti uviedol, že si takúto pomoc váži.Podľa Kuželu je v aktuálnej situácii dostatok certifikovaného ochranného zdravotníckeho materiálu problémom, preto má tento dar pre NÚDCH o to väčšiu hodnotu. "Naša nemocnica si základné zásoby urobila, tie sa však rýchlo míňajú, s touto zásielkou budeme vedieť dlhodobo zabezpečiť všetky nevyhnutné opatrenia, aby sme chránili našich zdravotníkov a našich pacientov," komentoval jej šéf.Finančné prostriedky vo výške celkovo 500.000 eur holding prerozdelí subjektom na zabezpečenie potrieb pre deti v zdravotníckych zariadeniach, seniorov v Bratislave a zdravotníkov.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...