lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


N. Zámky: Cez víkend otestujú pedagógov z materských a základných škôl Nové Zámky 9. januára (TASR) – V Nových Zámkoch testujú počas víkendu pedagógov. Celkovo by ...

authorTASR dateVloženie/úprava Sobota, 09.01.2021 categoryDenné správy

Nové Zámky 9. januára (TASR) – V Nových Zámkoch testujú počas víkendu pedagógov. Celkovo by sa malo otestovať približne 130 pedagogických zamestnancov zo siedmich materských a šiestich základných škôl.Ako informoval magistrát, pôjde o učiteľov, ktorí majú zabezpečovať starostlivosť o deti rodičov, ktorí pracujú v kritickej infraštruktúre. Testovanie by sa malo v najbližších dňoch rozšíriť v celom v novozámockom regióne.O zriadenie mobilných odberových miest už požiadali viaceré obce v okrese. Využiť chcú kapacity z jesenného celoslovenského testovania. Zatiaľ im však chýbajú testy. „Starostovia sa už pýtajú ako a kedy by sa mohlo testovať. Hneď ako budú k dispozícii testy, budeme sa ich snažiť využiť čo najviac,“ uviedla Alena Procházková z Okresného úradu v Nových Zámkoch.Situácia v regióne sa postupne zhoršuje a s problémami zápasí aj Fakultná nemocnica s poliklinikou v Nových Zámkoch. Podľa zástupkyne riaditeľa pre vnútornú správu Aleny Tamaškovičovej je tu v súčasnosti reprofilizovaných 182 covidových lôžok. „Naplnenosť je približne 80 percent. Z personálu máme približne 200 ľudí práceneschopných alebo v karanténe. Okolo 90 ich je pozitívnych na ochorenie COVID-19. Situácia je veľmi ťažká, takže 'necovidovým' pacientom poskytujeme iba akútnu zdravotnú starostlivosť,“ vysvetlila Tamaškovičová.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...