lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ SR: Minister medzi lekármi v DFNsP Bratislava 4. novembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik sa dnes (4. novembra 2011) stretol ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 4. novembra (TASR) - Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik sa dnes (4. novembra 2011) stretol s lekármi Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave. Hlavnou témou diskusie boli hromadné výpovede lekárov a transformácia nemocníc na akciové spoločnosti. Ku dnešnému dňu podalo výpoveď 112 lekárov DFNsP, pôvodne ich bolo 121."Dnes sme sa stretli v situácii, keď tretina slovenských lekárov vstúpila pod odborárskou vlajkou do štrajku. Keď zjednoduším vaše požiadavky, ide v zásade o viac peňazí na platy a viac peňazí do nemocníc. Osobne túto požiadavku považujem za nanajvýš legitímnu a v rozumnej, akceptovateľnej miere  som ochotný hľadať kompromisné riešenie", povedal v príhovore k lekárom minister Uhliarik a ďalej pokračoval: "Mrzí ma však, že odborári si za svojich rukojemníkov zobrali pacientov, v tomto prípade najmenších. Preto apelujem na vás, lekárov, ktorí ste doteraz svoj život zasvätili starostlivosti o pacientov, aby ste bojovali za svoje požiadavky, ale v žiadnom prípade nie tak, aby to ohrozilo pacientov."Pokiaľ ide o transformáciu nemocníc na akciové spoločnosti, minister zdôraznil, že je to významný proces, v ktorom ide o zmenu k lepšiemu, o kvalitatívny posun slovenského zdravotníctva.Minister zdravotníctva na stretnutí poďakoval lekárom za všetko, čo robia pre najmenších pacientov v DFNsP, a to aj napriek tomu, že podmienky na výkon ich povolania nie sú vždy ideálne.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...