lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Levice: V nemocnici je na Covid-19 pozitívne testovaných 15 zamestnancov Levice 2. novembra (TASR) – Zdravotníci v Nemocnici Agel Levice počas testovania na ochorenie Covid-19 ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 02.11.2020 categoryDenné správy

Levice 2. novembra (TASR) – Zdravotníci v Nemocnici Agel Levice počas testovania na ochorenie Covid-19 odobrali vzorky 1215 testovaným, z nich 12 bolo pozitívnych a museli nastúpiť na povinnú karanténu. Nemocnica testovala všetkých pacientov, zamestnancov nemocnice a ich príbuzných. Ďalších 25 zdravotníkov a dvaja dobrovoľníci vypomáhali ako členovia odberových tímov v meste. „V mobilnom odbernom mieste sme vytvorili podmienky, aby sa mohli prísť otestovať naši kolegovia, ktorí práve neboli v službe, ako aj príbuzní našich zamestnancov. Organizovali sme aj platené PCR testy,“ povedal riaditeľ nemocnice Ján Belanský. Priamo v nemocnici podstúpili testovanie aj všetci pacienti, ktorým to zdravotný stav umožňoval. Okrem pacientov pozitívne testovaných počas uplynulého víkendu nemocnica aktuálne eviduje ďalších 15 pozitívnych pacientov. Nikto z nich zatiaľ nepotrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Na ochorenie Covid-19 je pozitívne testovaných celkovo 15 zamestnancov nemocnice.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...