lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


KOŠICE: Zákon o mzdách sestier skomplikuje situáciu v Nemocnici v Šaci Košice 15. marca (TASR) - Zákon o mzdách zdravotných sestier, podľa ktorého im majú od ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Košice 15. marca (TASR) - Zákon o mzdách zdravotných sestier, podľa ktorého im majú od apríla rásť platy, skomplikuje situáciu v 1. súkromnej Nemocnici Košice - Šaca, a.s. Podľa jej riaditeľa Juraja Vančíka je legislatíva nespravodlivá a diskriminačná. Tvrdí, že nemocnica potrebuje pre naplnenie zákona 1,2 milióna eur na navýšenie platov. "Vieme to síce riešiť, ale nám to poškodí existenciu, menej budeme môcť investovať do rekonštrukcie, menej do infraštruktúry," povedal dnes pre TASR Vančík. Zmiznú podľa neho aj odmeny pre tých, ktorí sú kvalitnejší. Vančík si chce počkať na vyjadrenie Ústavného súdu SR, od ktorého Slovenská komora lekárov žiada, aby vyhlásil, že zákon je protiústavný. Riaditeľ upozorňuje, že zdravotné sestry na rozličných úrovniach v nemocnici pracujú rozdielne. Inú činnosť podľa neho vykonávajú sestry na JISke, inú inštrumentárky a inú sestry, ktoré pôsobia na ambulancii. Rovnako si myslí, že zákon nemyslel na fyzioterapeutov či laborantov, preto je diskriminačný. Nemocnica v Šaci podľa neho bude musieť časom zaviesť určitú diferenciáciu v platoch, na to však budú potrebné ďalšie financie. Podľa právnej normy mzdy zdravotných sestier a pôrodných asistentiek od apríla porastú. Právna norma zvyšuje ich mzdy na úroveň od 640 do 928 eur v závislosti od dĺžky praxe, pričom sa vzťahuje na všetky sestry a pôrodné asistentky bez ohľadu na zamestnávateľa. Jeho účinnosti sa snaží zabrániť Slovenská lekárska komora.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: