lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10014 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MVO: Liga za duševné zdravie vlani vyzbierala vyše 72.000 eur

Bratislava 25. februára (TASR) - Do minuloročnej celoslovenskej zbierky Ligy za duševné zdravie SR sa zapojilo 71 slovenských miest, 194 stredných škôl a 109 koordinátorov. V pouličnej forme zbierky sa vyzbieralo 70.205,45 eura, formou SMS 1806 eur a formou priamych vkladov na účet Ligy 401,78 eura. Spolu to bolo 72.413,23 eura.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Počasie je podľa RÚVZ k alergikom „milosrdné“

Banská Bystrica 3. apríla (TASR) - Uplynulý týždeň opäť ovplyvnili výrazné výkyvy počasia na celom území Slovenska, najmä sneženie a bohatá zrážková činnosť na väčšine územia prispeli k zníženiu denných koncentrácií peľu a spór plesní na minimum. TASR to uviedla hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária Tolnayová. "Napriek tomu monitorovacia stanica v ...

Lekarne.sk

RADÍME: Raňajky by mali tvoriť pätinu až štvrtinu denného príjmu energie

Bratislava 13. mája (TASR) - Raňajky by mali tvoriť asi 20 až 25 percent z celkového denného príjmu energie a zároveň zabezpečiť prísun kvalitných živín. Z rôznych prieskumov však vyplýva, že prvé jedlo dňa mnohí dospelí aj deti vynechávajú. Odborníci na výživu upozorňujú, že iba raňajkovať nestačí, treba sa tiež stravovať správne.

Lekarne.sk

RUŽOMBEROK: Deti si v centre mesta s fitloptami preventívne precvičili chrbtice

Ružomberok 17. júna (TASR) – Park v centre Ružomberka sa dnes predpoludním premenil na rehabilitačnú telocvičňu detských chrbtíc. Stovky žiakov z dolnoliptovských materských a základných škôl (ZŠ) si na podujatí v rámci projektu Zdravý chrbátik rozchytali nadšene obrovskú pyramídu nových fitlôpt a zacvičili si pod vedením odborných inštruktorov. „Séria orientačných vyšetrení priamo v školských...

Lekarne.sk

Horúčavy trápia aj zvieratá, veterinár napustil svojmu psovi detský bazén

Bratislava 6. augusta (TASR) - Prechádzky, športovanie či beh popri bicykli sú v horúcom počasí pre psov životu nebezpečné. Upozornil na to veterinárny lekár Milan Kopčok. Naopak, treba im vytvoriť podmienky, aby sa počas horúcich dní mohli schladiť.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...