lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 11189 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Pri kontrole viac ako stovky vzorkov v Poľsku sa metylalkohol nenašiel

Varšava 21. septembra (TASR) - Pri kontrole takmer štvrtiny odobratých vzoriek alkoholu v Poľsku sa metylalkohol nenašiel. O negatívnom výsledku analýzy 110 z celkového množstva 453 odobratých vzoriek informoval dnes hovorca tamojšieho celoštátneho inšpektorátu pre hygienu Jan Bondar. Podľa jeho slov sa stiahnutý alkohol do obchodnej siete nevráti dovtedy, kým kompetentní nebudú mať istotu, že...

Lekarne.sk

ŽILINA: Nemocnica chce zlúčením oddelení racionalizovať prevádzku a ušetriť

Žilina 24. októbra (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Žilina chce od 1. novembra 2012 zaviesť nerovnomerné rozdelenie pracovného času a zlúčiť osem oddelení do štyroch. Táto organizačná zmena má odstrániť nadčasovú prácu, zefektívniť riadenie a racionalizovať prevádzku. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval riaditeľ FNsP Žilina Štefan Volák.

Lekarne.sk

ÚVZ SR: Na trhu sa môžu objaviť nebezpečné kozmetické výrobky

Bratislava 4. decembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na výskyt nebezpečných výrobkov v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX kontrolné orgány v Rakúsku, Taliansku, Nemecku, Holandsku a vo Veľkej Británii.  Ide o kozmetické výrobky a tetovacie farby. Ako upozornil hlavný hygienik Ivan Rovný, je možné že tieto výrobky sa vyskytujú aj na Slovensku.

Lekarne.sk

ZDRAVIE:Lekári pristúpia na postupné navýšenie platov,garantovať to má zákon (2)

Bratislava 16. januára (TASR) - Lekárski odborári pristúpia na postupné zvyšovanie platov, ktoré vyplýva z memoranda medzi vládou a odbormi. Taký je záver ich dnešného stretnutia s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou, dohodu potvrdili po skončení stretnutia obe strany. Postupné navyšovanie by mal lekárom garantovať aj zákon, ktorý by mohol platiť pravdepodobne od augusta tohto roku.

Lekarne.sk

TRENČÍN: Chorobnosť v kraji mierne klesla, stále je však zatvorených 27 škôl

Trenčín 22. februára (TASR) – V Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) nahlásili tento týždeň lekári 14.179 akútnych respiračných ochorení, čo je približne rovnaký počet ako v predchádzajúcom týždni. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trenčíne. Lekári nahlásili tento týždeň 3387 chrípkových ochorení, chorobnosť sa znížila o deväť percent.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: