lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


RUŽOMBEROK: Deti si v centre mesta s fitloptami preventívne precvičili chrbtice Ružomberok 17. júna (TASR) – Park v centre Ružomberka sa dnes predpoludním premenil na rehabilitačnú ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Ružomberok 17. júna (TASR) – Park v centre Ružomberka sa dnes predpoludním premenil na rehabilitačnú telocvičňu detských chrbtíc. Stovky žiakov z dolnoliptovských materských a základných škôl (ZŠ) si na podujatí v rámci projektu Zdravý chrbátik rozchytali nadšene obrovskú pyramídu nových fitlôpt a zacvičili si pod vedením odborných inštruktorov.„Séria orientačných vyšetrení priamo v školských zariadeniach nám jasne potvrdila, že až viac ako dve tretiny detí majú ochorenia chrbtice v počiatočnom či rozvinutejšom štádiu. Okrem konkrétnej pomoci chceme touto formou upozorniť, že celá spoločnosť sa bude musieť zamerať na tento problém, ktorý už závažnosťou dobieha iné civilizačné choroby,“ uviedol pre TASR predseda organizátorského občianskeho združenia Za zdravší život neurochirurg Róbert Rusnák.„Všetci sme túto skvelú akciu, ktorej hlavným cieľom je nezištná pomoc, jednoznačne privítali. Alarmujúca situácia, keď problémy s chrbticou má čoraz viac detí, nás už takmer pred rokom motivovala na zriadenie gymnastickej telocvične. Staré fitlopty sa v nej pravidelným cvičením riadne opotrebovali, tieto nové sa nám preto náramne hodia,“ kvitoval riaditeľ ružomberskej ZŠ Zarevúca Michal Lazár.Do okolitých škôl poputuje okrem inštruktážnych videonosičov s cvičeniami celkom 460 fitlôpt. Sadu špeciálnych spinálnych stoličiek získala malotriedna ZŠ v Ludrovej, kde do nich zasadnú prváci. „Veríme, že to prinesie priaznivý účinok. Chrbtice dnešných detí trpia dlhými hodinami strávenými vysedávaním pri počítačoch. Skutočne sme veľmi radi, že sme sa mohli zúčastniť tohto veľmi užitočného projektu,“ dodala riaditeľka ZŠ v Ludrovej Soňa Firicová.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: