lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10012 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

MZ: Z. Zvolenská bude s eurokomisárom Borgom hovoriť o jednej poisťovni

Bratislava 6. decembra (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská sa dnes a v piatok (7. 12.) zúčastní na zasadnutí Rady ministrov zdravotníctva EÚ v Bruseli. Šéfka rezortu sa zároveň stretne s novým eurokomisárom pre zdravotníctvo Toniom Borgom a bude ho informovať aj o príprave zavedenia unitárneho systému verejného zdravotného poistenia na Slovensku. TASR to potvrdila hovorkyňa ...

Lekarne.sk

TRNAVA: V kraji v porovnaní s minulým týždňom počet chorých na chrípku stúpol

Trnava 19. januára (TASR) - V treťom kalendárnom týždni v Trnavskom samosprávnom kraji zaevidovali 8121 prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO). Znamená to, že zo 100. 000 obyvateľov ochorelo 1813 osôb a boli v starostlivosti lekárov, TASR informovala odborníčka pre epidemiológiu Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Miriam Ondicová.

Lekarne.sk

MVO: Liga za duševné zdravie vlani vyzbierala vyše 72.000 eur

Bratislava 25. februára (TASR) - Do minuloročnej celoslovenskej zbierky Ligy za duševné zdravie SR sa zapojilo 71 slovenských miest, 194 stredných škôl a 109 koordinátorov. V pouličnej forme zbierky sa vyzbieralo 70.205,45 eura, formou SMS 1806 eur a formou priamych vkladov na účet Ligy 401,78 eura. Spolu to bolo 72.413,23 eura.

Lekarne.sk

BANSKÁ BYSTRICA: Počasie je podľa RÚVZ k alergikom „milosrdné“

Banská Bystrica 3. apríla (TASR) - Uplynulý týždeň opäť ovplyvnili výrazné výkyvy počasia na celom území Slovenska, najmä sneženie a bohatá zrážková činnosť na väčšine územia prispeli k zníženiu denných koncentrácií peľu a spór plesní na minimum. TASR to uviedla hovorkyňa banskobystrického Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Mária Tolnayová. "Napriek tomu monitorovacia stanica v ...

Lekarne.sk

RADÍME: Raňajky by mali tvoriť pätinu až štvrtinu denného príjmu energie

Bratislava 13. mája (TASR) - Raňajky by mali tvoriť asi 20 až 25 percent z celkového denného príjmu energie a zároveň zabezpečiť prísun kvalitných živín. Z rôznych prieskumov však vyplýva, že prvé jedlo dňa mnohí dospelí aj deti vynechávajú. Odborníci na výživu upozorňujú, že iba raňajkovať nestačí, treba sa tiež stravovať správne.

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...