lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MVO: Liga za duševné zdravie vlani vyzbierala vyše 72.000 eur Bratislava 25. februára (TASR) - Do minuloročnej celoslovenskej zbierky Ligy za duševné zdravie SR sa ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 25. februára (TASR) - Do minuloročnej celoslovenskej zbierky Ligy za duševné zdravie SR sa zapojilo 71 slovenských miest, 194 stredných škôl a 109 koordinátorov. V pouličnej forme zbierky sa vyzbieralo 70.205,45 eura, formou SMS 1806 eur a formou priamych vkladov na účet Ligy 401,78 eura. Spolu to bolo 72.413,23 eura. TASR o tom informovala Oľga Valentová z Ligy za duševné zdravie SR. "Cieľmi každoročnej kampane a zbierky sú podpora sociálnej integrácie a destigmatizácie ľudí s duševnými ochoreniami, najmä podpora vzniku nových denných stacionárov, chránených dielní, chránenej práce a chráneného bývania. Projekty v regiónoch sú financované výnosom zo zbierky, ktorý členské združenia využijú na svoje rôznorodé aktivity a Liga za duševné zdravie SR na prípravu ďalších informačných a edukačných kampaní a projektov," povedala Valentová.V roku 2012 dobrovoľníci v uliciach počas zbierky "Dni nezábudiek 2012" rozdali 30.000 edukačných letákov. V termíne od 10. do 13. októbra prebehla celonárodná zbierka 2012, v rámci ktorej dobrovoľníci po celom Slovensku ponúkali nezábudky – symbol duševného zdravia, informovala Valentová. Do zbierky sa zapojili aj materské centrá, stredné školy a rôzne občianske združenia."Duševné poruchy patria medzi tri skupiny ochorení, ktoré spôsobujú najviac rokov prežitých v práceneschopnosti a invalidite," povedala Valentová. Liga za duševné zdravie podľa nej vo všetkých svojich komunikačných kampaniach prezentuje názor, že je nevyhnutné dobudovať ešte stále riedku sieť služieb, čo je predpokladom úspešnej liečby.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...