lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vedeli ste, že to celý život robíte nesprávne? Tvrdia to napríklad aj vedci na Klinike pre panvovú klenbu Standfordskej univerzity, ktorý svoje tvrdenia ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Pondelok, 25.09.2017 categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Každý z nás vykonáva veľkú potrebu rovnako a zrejme si ani nevieme predstaviť čo sa dá na “sedení na záchode“ pokaziť.

Najprv si treba uvedomiť, že záchod – výdobytok dnešnej doby, tu nebol odjakživa.

Kým sa neobjavil prvý záchod, človek používal na vykonávanie potreby podobne ako iné primáty polohu, ktorá je pre telo najprirodzejšia – podrep. Príchodom záchodov vo vyspelých kultúrach prirodzenú pozíciu v podrepe nahradilo sedenie na záchode ako na stoličke.

Záchod síce priniesol ľudstvu pohodlie, ale posledné roky sa nielen medzi „laikmi“ ale aj medzi „odborníkmi“ čoraz viac hovorí o negatívnom dopade nesprávneho “vysedávania na záchode“ na naše zdravie.

Tvrdia to napríklad aj vedci na Klinike pre panvovú klenbu Standfordskej univerzity, ktorý svoje tvrdenia zakladajú na štúdií zameranej na vzorke 28 ľudí.

Vedci zistili, že človek v podrepe sa vyprázdni oveľa ľahšie a zároveň mu to zaberie aj menej času. A to je len začiatok. Ďalej vedci zistili, že nesprávne vyprázdňovanie so sebou môže priniesť aj vážnejšie zdravotné problémy ako sú hemoroidy, zápal slepého čreva ba dokonca až rakovinu hrubého čreva.

Dokonca už v jednej starej medicínskej príručke (už z roku 1964) sa píše, že ideálnou pozíciou pre vyprázdnenie stolice je práve čupenie so stehnami zafixovanými na úrovni panvy.

Ako to teda robiť správne?

Riešenie je vlastne úplne jednoduché a volá sa Assistto .

Tento stupienok k WC je navrhnutý tak, aby ste pri vykonávaní potreby na wc dosiahli optimálny a hlavne pre telo prirodzený uhol medzi konečníkom a črevom. Uvoľní sa puborektálny sval , čo umožní ľahké a hlavne úplné vyprázdnenie čriev .

Assistto je veľmi dobre skladovateľný. Jeho tvar je navrhnutý tak aby ste ho po použití jednoducho mohli zasunúť pod WC. Má protišmykovú úpravu a je vyrobený z eko-friendly polypropylénu.

Na Assistto si rýchlo zvyknete a Vaše zdravie sa Vám poďakuje, keďže vďaka tejto pomôcke môžete zmierniť alebo predísť vzniku hemoroidov, chorobám močového mechúra či problémom panvového dna.

Viac o tejto špeciálnej pomôcke sa dozviete na : http://wcbidet.eu/shop/kategoria/assistto

Štítky :

Radíme: Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko demencie či depresie

Bánovce nad Bebravou 11. marca (TASR) - Neliečená strata sluchu u seniorov zvyšuje riziko rozvoja ...