lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V nemocnici v Bánovciach nad Bebravou dokončili nové dialyzačné stredisko V priestoroch Nemocnice Bánovce - 3. súkromnej nemocnice bolo slávnostne otvorené nové dialyzačné stredisko spoločnosti ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti

V priestoroch Nemocnice Bánovce - 3. súkromnej nemocnice bolo dnes slávnostne otvorené nové dialyzačné stredisko spoločnosti B. Braun Avitum, ktorá ho vybudovala za takmer 1 milión EUR.


Ide v poradí o desiate stredisko B. Braun Avitum pre pacientov trpiacich chronickým ochorením obličiek na území Slovenska. V Bánovciach nad Bebravou bude dialyzačné stredisko schopné denne ošetriť až 14 pacientov v dvoch smenách. Otvorením tohto strediska sa výrazne zvýši kapacita v spádovej oblasti okresu Bánovce nad Bebravou.



„Myšlienka vybudovania dialyzačného strediska v našej nemocnici sa zrodila ešte v roku 2006,“ hovorí Ivan Mokrý, riaditeľ nemocnice Bánovce. „V roku 2008 sa nám podarilo nájsť aj vhodného partnera na realizáciu tohto projektu. Som veľmi rád, že sa nám tento projekt v spolupráci s naším partnerom podarilo úspešne dokončiť, už čoskoro tak v dialyzačnom centre spolu privítame prvých pacientov,“ dodal I. Mokrý.



„K rozhodnutiu vybudovať nové dialyzačné centrum práve v Bánovciach nad Bebravou nás primäla najmä tá skutočnosť, že tu žije vysoký počet pacientov s chronickým ochorením obličiek. Stredisko tak zvýši dostupnosť starostlivosti v regióne a prispeje tak k vyššiemu komfortu pacientov. Zároveň tým dôjde k zníženiu nákladov za dopravu, ktoré hradia zdravotné poisťovne,“ uvádza Martin Kuncek, riaditeľ siete dialyzačných stredísk B. Braun Avitum.



Dialyzačné stredisko bude poskytovať chronickú dialyzačnú starostlivosť – od hemodialýzy, cez hemodiafiltráciu, po peritoneálnu dialýzu. „Celý náš personál je na tieto úkony a procedúry špeciálne vyškolený. Snažíme sa našim pacientom zaistiť špičkovú starostlivosť na najvyššej úrovni, a okrem profesionálnej spôsobilosti našich lekárov a sestier kladieme tiež obrovský dôraz na vytvorenie priateľského prostredia a do značnej miery až rodinného zázemia,“ hovorí vedúca lekárka strediska Jana Šišková a dodáva: „Vzhľadom k tomu, že k nám väčšina pacientov dochádza v priemere trikrát v týždni, predstavuje pre nich náš personál skutočne niečo ako druhú rodinu.“

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...