lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Nemocnici Košice-Šaca vykonali unikátnu operáciu členkového kĺbu Košice-Šaca 28. 9. 2012 – V Nemocnici Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, patriaca do skupiny ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti


Košice-Šaca 28. 9. 2012 – V Nemocnici Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, patriaca do skupiny zdravotníckych zariadení Unipharma, v týchto dňoch vykonali odborníci unikátnu operáciu umelej náhrady členkového kĺbu. Tento operačný zákrok je zložitý najmä vzhľadom na svoju technickú náročnosť. Ide o prvú operáciu tohto druhu v košickom kraji.



Operáciu realizoval tím odborníkov pod vedením primára Ortopedického oddelenia Nemocnice Košice-Šaca Romana Totkoviča, ktorý sa problematike náročných rekonštrukčných operácií už venuje 10 rokov a patrí k špičkovým lekárom v odbore. „Operačné výkony tohto typu sú mimoriadne náročné. Predovšetkým niektoré poúrazové stavy a vrodené deformity predstavujú skutočnú chirurgickú výzvu. Budúci rok dokonca do našej nemocnice prídu na stáž kolegovia zo Seattlu a Minneapolisu, aby sme im mohli naše skúsenosti odovzdať a takýmto spôsobom šíriť dobré meno kvalitných slovenských chirurgov aj v zahraničí,“ povedal primár Roman Totkovič, ktorý asistoval aj na Schulthess Klinike v Zürichu Dr. Rippsteinovi, autorovi implantácie umelej kĺbovej náhrady členka. Roman Totkovič tiež spolupracuje pri riešení ťažkých deformít končatín s kolegami vo Švajčiarsku a v Spojených štátoch amerických.



Ročne jej odborníci vykonajú viac než 300 operácií, ktoré sú zamerané na náhrady bedrových a kolenných kĺbov. „V rámci rozširovania rozsahu výkonov a ich kvality sme pristúpili aj k operácii umelej kĺbnej náhrady členkového kĺbu. Tento zákrok je omnoho náročnejší a vyžaduje si odbornú zručnosť a moderné postupy. Naša nemocnica chce v trende skvalitňovania svojich služieb pokračovať a pacientom prinášať komplexné riešenia,“ doplnil Juraj Vančík, riaditeľ nemocnice Košice-Šaca.



Ročne sa na Ortopedickom oddelení Nemocnice Košice-Šaca vykoná 2 300 výkonov a 30 000 ambulantných vyšetrení. Prioritou oddelenia sú artroskopické výkony, umelé kĺbové náhrady, rekonštrukčné operácie nohy a členka a úrazy pohybového aparátu. Oddelenie takisto zabezpečuje komplexnú diagnostiku a preventívnu starostlivosť o profesionálnych športovcov a stará sa o viaceré športové kluby.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: