lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Košiciach sa stretli špecialisti z oblasti ortopédie a traumatológie Košice 22.10.2010 – V Košiciach sa dnes skončil trojdňový Jesenný kongres SOTS 2010. Kongres s ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti

Košice 22.10.2010 – V Košiciach sa dnes skončil trojdňový Jesenný kongres SOTS 2010. Kongres s medzinárodnou účasťou organizovalo ortopedické oddelenie z Nemocnice Košice - Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, Slovenská ortopedická a traumatologická spoločnosť, Slovenská spoločnosť pre artroskopiu a športovú traumatológiu v spolupráci so spoločnosťou Unipharma – 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť. Jesenný kongres SOTS sa konal pri príležitosti 40. vy?ročia založenia ortopedického oddelenia v Košiciach - Šaci a životného jubilea primára ortopedického oddelenia MUDr. Ivana Staška. Zúčastnilo sa ho 406 lekárov zo Slovenska, Čiech, Maďarska, Nemecka, Belgicka a Talianska.



Kongresu sa zúčastnili a so svojimi prednáškami vystúpili okrem iných aj Doc. MUDr. Tomáš Trč, CSc., MBA, viceprezident SICOT (Société Internationale de Chirurgie Orthopédique et de Traumatologie - Svetová ortopedická spoločnosť) z Českej republiky a Prof. Dr. Luigi Zagra, prezident European Hip Society, z Talianska. „Tohtoročný Jesenný kongres SOTS je ďalším dôkazom, že Nemocnica Košice - Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica je špičkové stredoeurópske pracovisko s bohatými medzinárodnými kontaktmi,“ povedal na margo trojdňového stretnutia odborníkov v oblasti ortopédie a traumatológie Tomáš Trč.

„Ortopedické oddelenie v nemocnici Košice – Šaca sa dlhé roky venuje endoprotetickým operáciam bedrového a kolenného kĺbu, artroskopickým operáciam všetkých kĺbov, operáciam členka a nohy a traumatológii pohybového aparátu,“ doplnil Peter Polan, vedecký sekretár kongresu.



V programe bola zaradená aj sekcia „Dni mladých ortopédov“ s tematikou operačnej liečby v oblasti členka a nohy a sympózium „Osteoporóza – súčasnosť a budúcnosť“ pri príležitosti svetového dňa osteoporózy.



Viac informácií:



MUDr. Ivan Staško

Primár ortopedického odd.

Nemocnica Košice - Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica

Lúčna 57

040 15 Košice - Šaca

tel.: 055/ 055/7234 111 (kl.300)

e-mail: istasko@nemocnicasaca.sk

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...