lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Trápi Vás reflux? Pomôžte si rýchlo a účinne! Mnoho ľudí ani netuší, že ich zdravotné problémy pramenia práve z refluxu.

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Štvrtok, 13.12.2018 categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Pri tejto diagnóze zbystria pozornosť predovšetkým čerstvé mamičky. Reflux bábätiek, ktorý pozná zrejme každá matka je spôsobený len dočasnou nezrelosťou tráviaceho traktu dieťatka a v tomto prípade jeho príznaky odznejú približne do 18 mesiaca života dieťatka.Pravdou ale je, že refluxom alebo odbornejšie gastroezofágovou refluxovou chorobou trpí aj veľké množstvo dospelých.

Jednoducho a zrozumiteľne: Čo je reflux a prečo vzniká?

Reflux je vlastne poruchou fungovania hornej časti tráviacej trubice, v dôsledku čoho sa obsah žalúdka a dvanástnika zmiešaný so žalúdočnou kyselinou, vracia naspäť do pažeráka. Prejavuje sa potom „pálením“ pažeráka (často sa stretávame aj s českým výrazom žáha) a žalúdka, vygrgávaním kyseliny, nepríjemným zápachom z úst ale aj dlhodobým dráždivým kašlom. Práve pretrvávajúci kašel si málokto spája s refluxom a tak môže byť chybne indikovaný ako príznak iného ochorenia.

Najčastejšou príčinou je porucha fungovania pažerákového zvierača. Ak sa dostatočne neuzavrie, obsah žalúdka spolu so žalúdočnými kyselinami sa vracia do pažeráka. Nepravidelná strava, fajčenie či nadmerná konzumácia alkoholu alebo kávy chorobu podporujú.

Ako liečiť reflux rýchlo, účinne a hlavne prirodzene?

Ak patríte medzi ľudí, ktorí najradšej hľadajú odpovede v prírode, určite budete nadšený zo 100 % prírodného produktu, ktorý je navrhnutý špeciálne pre ľudí trpiacich refluxom. Ukko čajová zmes na reflux obsahuje zmes liečivých rastlín, ktorých priaznivé účinky pomáhajú rýchlo a účinne reflux liečiť.

Ako môže „obyčajný čaj“ pomôcť?

Starostlivo vybraná zmes bylín prémiovej kvality zmierňuje tvorbu žalúdočnej kyseliny a na sliznici pažeráka vytvára vrstvu hlienu, čím zabezpečuje ochranu pred dráždivými kyselinami. Zmierňuje tak aj kŕčovitý kašeľ, pálenie v žalúdku a nepríjemné pálenie v hrudníku (pálenie záhy).

Každá bylinka má v čajovej zmesi UKKO svoj význam.

Agát biely, kvet

Zmierňuje tvorbu žalúdočnej kyseliny, uvoľňujú kŕče a zmierňujú kašeľ, avšak aj jeho protizápalový účinok má priaznivý vplyv na pažerák zapálený pôsobením kyselín.

S korocel kopijovitý

Pôsobí protizápalovo na tráviaci systém (žalúdok, črevá), má antibakteriálne, antivirálne účinky, stimuluje imunitu a vrstvou hlienu chráni podráždenú sliznicu.

Škorica

Škorica tiež vytvára na sliznici vrstvu hlienu, preto zohráva kľúčovú úlohu v ochrane pred podráždením vznikajúcim v dôsledku refluxu kyselín. Okrem toho posilňuje žalúdok, uvoľňuje kŕče, má významný antiseptický a antibakteriálny účinok.

Malinové listy

Malinové listy uvoľňujú kŕče, okrem toho malinové listy dodávajú čajovej zmesi kompaktnosť a maximalizujú jej obsah účinných látok.


Cvikla

Cvikla má výrazný obsah vitamínov A, B a C, vďaka ktorým je významným zdrojom antioxidantov. Vďaka obsahu vitamínu B9 výrazne pomáha pri krvotvorbe a je bohatá na draslík, vďaka čomu má močopudný účinok. Okrem toho nastoľuje acidobazickú rovnováhu organizmu a podporuje činnosť pečene.

Oveľa viac informácií ale aj recenzie spokojných zákazníkov nájdete na www.ukko.sk

Ku každej objednávke získate automaticky špeciálny darček – spolu s objednávkou Vám bude zaslaných aj 8 článkov o refluxe, plných užitočných tipov a rád pre Vaše zdravie.

Zbavte sa nepríjemných príznakov a ešte dnes si objednajte UKKO čajovú zmes na reflux, pálenie záhy tu:

https://www.ukko.sk/reflux/#objednavka


Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...