lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Serapeptáza - podpora hojenia rán , odstraňovanie zápalov a omnoho viac Serapeptáza je čisto prírodný proteolytický enzým. Jej pozitívne účinky sú za posledných 25 rokov potvrdzované ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Pondelok, 21.08.2017 Prečítané: 46565x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Proteolytický enzým Serapeptáza je účinnou prírodnou alternatívou pre odstraňovanie zápalov, podporu hojenia rán, a omnoho viac.

Na rozdiel od antibiotík a nesteroidných protizápalových liekov, ktorých užívanie môže byť spojené s neželanými vedľajšími účinkami, Serapeptáza je čisto prírodný proteolytický enzým, u ktorého zatiaľ neboli zistené žiadne vedľajšie účinky. Aj keď v rámci EÚ nie je registrovaná ako liek ale len ako doplnok výživy, jej pozitívne účinky sú za posledných 25 rokov potvrdzované mnohými vedeckými štúdiami ako aj zdokumentovanými výsledkami pri podpornej liečbe pacientov, ktorí trpeli rôznymi či už krátkodobými alebo dlhodobými zápalovými procesmi.

Čo je Serapeptáza?

Serapeptáza je prírodný proteolytický enzým izolovaný kontrolovanou fermentáciou z priateľskej enterobaktérie Serracia E15, nachádzajúcej sa v organizme Priadky morušovej. Priadka morušová využíva tento enzým na okamžité rozpustenie tvrdého kokonu, aby z neho mohla dospelá moľa uniknúť a odletieť. Tiež ho využíva na pomoc pri trávení tuhých listov moruše, ktorými sa živí. A práve schopnosť enzýmu Serapeptázy rýchlo rozpúšťať pevné tkanivá kokonu zaujala vedcov.

V čom je Serapeptáza jedinečná?

Klinické štúdie ukazujú, že Serapeptáza je účinná ako fibrinolytická látka, protizápalová látka a tiež anti-edemická látka, ktorá je aktívna v mnohých tkanivách, a že jej protizápalové účinky sú lepšie ako u iných proteolytických enzýmov. Okrem jej čisto prírodného pôvodu má Serapeptáza jedinečnú schopnosť rozpúšťať výhradne odumreté tkanivo bez toho aby ovplyvnila okolité zdravé tkanivo. Tým sa ale jej práca na eliminácii zápalu nekončí. Serapeptáza má štyri základné účinky, ktoré majú pozitívny efekt na zdravie ľudského organizmu:

– rozpúšťa krvné zrazeniny a zároveň znižuje riziko tvorby nových zrazenín (má schopnosť rozkladať odumreté tkanivá, krvné zrazeniny, cysty, atď.)

– má výborné protizápalové účinky a pozitívne pôsobí na skrátenie doby hojenia poranených či zapálených tkanív (má schopnosť podporiť odstraňovanie toxických látok vznikajúcich v zapálenom tkanive)

– zabraňuje hromadeniu tekutiny v poškodených tkanivách a tvorbe opuchov (má schopnosť riediť nahromadenú tekutinu a uľahčiť tak jej vylúčenie z tkaniva)

– zmierňuje bolesť pri hojení (má schopnosť tlmiť účinok látok, ktoré sú uvoľňované pri zapálených či poranených tkanivách, a ktoré vyvolávajú bolesť)

Aké má Serapeptáza využite?

Serapeptáza je s výbornými výsledkami používaná v medicínskej praxi v Európe a v Ázii už vyše 25 rokov. V Japonsku je registrovaná ako oficiálne liečivo aterosklerózy a ischemickej choroby srdca. Využitie Serapeptázy pritom zahŕňa veľmi široké spektrum indikácií. Jej najväčšími benefitmi pre ľudský organizmus sú jej prírodný pôvod, skutočná účinnosť overená praxou a to všetko bez vedľajších efektov. Práve vďaka týmto vlastnostiam preukazuje Serapeptáza pozitívne účinky pri podpornej liečbe veľkého spektra zdravotných problémov:

  • srdcové a cievne ochorenia
  • vysoký krvný tlak
  • cukrovka typu II a diabetická polyneuropatia
  • osteoporóza
  • skleróza multiplex
  • migréna a bolesti hlavy
  • cystická fibróza prsníkov
  • zápal kĺbov, artritída, reumatoidná artritída
  • zápaly horných a dolných dýchacích ciest
  • zápaly rôzneho druhu
  • ochorenia čriev
  • astma
  • úrazy a športové úrazy
  • čistenie organizmu od toxínov.

Ako si správne vybrať Serapeptázu?

Trh s doplnkami výživy je vysoko konkurenčný a výrobcovia sa dnes predbiehajú v prezentácii svojich produktov. A v tak širokej ponuke nie je ľahké si vybrať ten správny produkt. Aby sme Vám výber uľahčili, uvádzame tri základné charakteristiky, ktoré je potrebné si všímať pri produktoch Serapeptázy:

1; Najlepšiu účinnosť má Serapeptáza, kde je na výrobu finálneho produktu použitá enterosolventná surovina bez obsahu ftalátov, ktorá je spracovaná do tabliet , pretože takto bezpečne prejde žalúdkom, a je skutočne účinná len v tenkom čreve. Serapeptáza môže byť tiež spracovaná do kapsúl alebo poťahovaných enteric coated tabliet, ktoré však môžu len oddialiť čas znehodnotenia účinnej látky žalúdočnou kyselinou v menšej či väčšej miere.

2; Vybrať si produkt kde je aktivita enzýmu označená v IU, SPU, či SU? Certifikovaní výrobcovia suroviny Serapeptázy stále používajú jednotky IU na opis aktivity Serapeptázy . IU znamená International Agreed Units of Activity, a používa sa pre Serapeptázu už viac ako 35 rokov. SPU a SU (Serrapeptase Unit) sú nové merné jednotky vytvorené niektorými predajcami a producentmi, ale nie výrobcami suroviny. Podľa najnovších informácií je v súčasnosti možné v rámci najmodernejších certifikovaných výrobných procesov získať surovinu, kde je maximálna aktivita enzýmu 2400 IU/mg. Na dosiahnutie takejto kvality je však výrobný proces veľmi zdĺhavý a nákladný, a preto, aby bola Serapeptáza cenovo dostupná pre bežného spotrebiteľa dodáva sa surovina na komerčné účely v kvalite od 100 IU/mg do 1200 IU/mg. Iba niekoľko firiem vyrábajúcich Serapeptázu vo farmaceutickej kvalite, alebo dodávajúcich surovinu pre vedecké a laboratórne účely, používa surovinu v tej najvyššej kvalite.

3; Certifikáty kvality: COA (Certificate of analysis) ktorý potvrdzuje kvalitu a čistotu suroviny. Certifikáty HACCP (Hazard analysis and critical control point) a / alebo certifikát GMP (Good Manufacturing Practice) dokazujú, že výrobca a producent dodržiavajú legislatívne a kvalitatívne predpisy. Ak sú tieto certifikáty deklarované a dostupné, môžete si byť istý, že kupujete to, čo vidíte.

Viac informácií o enzýme Serapeptáza nájdete na stránke:

www.serapeptaza.com

Štítky :

Zľava 10% na vozidlá Škoda pre lekárov a zdravotníckych profesionálov

Práca lekárov, sestier, lekárnikov a ďalších zdravotníckych profesionálov nie je len povolanie, je to poslanie. Spoločnosť IMPA si váži prácu celého zdravotníckeho personálu. Ich oddanosť a neustálu snahu prinášať výnimočnú zdravotnú starostlivosť si ctí, a preto im prináša špeciálnu ponuku.