lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Od pondelka pribudlo deväť červených okresov Bratislava 13. septembra (TASR) - Od pondelka je podľa COVID automatu v prvom stupni ohrozenia, ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Pondelok, 13.09.2021 Zobrazené: 859216x categoryZaujímavosti

Bratislava 13. septembra (TASR) - Od pondelka je podľa COVID automatu v prvom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá červenej farbe, ďalších deväť okresov. Ide o okresy Bytča, Košice I.-IV., Krupina, Poprad, Skalica a Trenčín. Okres Rožňava je v červenej fáze už od štvrtka (9. 9.). V stupni ostražitosti je 47 okresov, zvyšok je v stupni monitoringu.V stupni ostražitosti - oranžová fáza - sú od pondelka zaradené okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Brezno, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Ilava, Kežmarok, Košice-okolie, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Michalovce, Myjava, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Prešov, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Sabinov, Šaľa, Senica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a okres Zvolen.Od pondelka sú v stupni monitoringu, teda v zelenej fáze, zaradené okresy Bratislava I.-V., Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Humenné, Komárno, Malacky, Medzilaborce, Námestovo, Nové Zámky, Pezinok, Poltár, Púchov, Ružomberok, Senec, Stropkov, Trnava a okres Zlaté Moravce.V zelených okresoch môžu kompletne zaočkovaní väčšinu aktivít vykonávať bez obmedzenia, s miernymi obmedzeniami musia rátať neočkovaní či netestovaní na COVID-19. V oranžových a červených okresoch platia prísnejšie podmienky napríklad pre hromadné podujatia, reštaurácie, fitness centrá či wellness, ale aj svadby a kary. Počet účastníkov sa odvíja od režimu, ktorý si vyberie organizátor, a to plne zaočkovaní, OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní COVID-19) a tzv. základ, teda všetci zákazníci bez rozdielu.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...