lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Obava z nádoru alebo problém s hemoroidmi?? Podobne, ako sa ženy dávajú pravidelne vyšetriť u gynekológa, mali by muži absolvovať prehliadku u ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Piatok, 08.11.2013 categoryZaujímavosti

Podobne, ako sa ženy dávajú pravidelne vyšetriť u gynekológa, mali by muži absolvovať prehliadku u urológa.




Rakovina hrubého čreva a konečníka je najčastejším nádorovým ochorením. Dá sa mu však predchádzať zdravým životným štýlom a pravidelnými kontrolami.„Už bežné vyšetrenie konečníka „prstom“, odhalí tumor do hĺbky 8-10 centimetrov“, hovorí MUDr. Allen Dimov, špecialista na ochorenia konečníka a laserovú liečbu hemoroidov.



Krvácanie z konečníka sa nesmie podceňovať. Môže byť totiž varovným signálom rakoviny. Pri podozrení na pozitívny nález je vhodné rektoskopické resp. kolonoskopické vyšetrenie. V rámci prevencie hrá významnú úlohu aj test na tzv. "okultné krvácanie".



Nie každé krvácanie z konečníka však musí znamenať nádorové ochorenie. V mnohých prípadoch spôsobujú krvácanie hemoroidy. Jedným zo spôsobov ich odstránenia je laserová metóda. Okrem toho, že je táto metóda šetrná, prináša pacientom viacero zdravotných výhod.



Základným pravidlom je, že každé opakujúce sa krvácanie z konečníka musí byť dôkladne vyšetrené!



Chirkoz SK, Bratislava

www.zlatazila-hemoroidy.sk

02/63530163


Zdroj: MEDIA PLANET

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...