lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemocnici Košice-Šaca odovzdali Slovak Gold Exclusive Bratislava/Košice, 23. jún 2011 - Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica dnes oficiálne dostala certifikát ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti

Bratislava/Košice, 23. jún 2011 - Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica dnes oficiálne dostala certifikát Slovak Gold Exclusive, ktorý na slávnostnom ceremoniáli v hoteli Bôrik prevzal riaditeľ nemocnice Juraj Vančík z rúk Adriany Petrovej, prezidentky Nadácie Slovak Gold a Rudolfa Siváka, rektora Ekonomickej univerzity v Bratislave. Nemocnica je držiteľom ocenenia od novembra 2006. Opätovné predĺženie platnosti certifikátu Slovak Gold Exclusive platí na ďalších 24-mesiacov.


Nemocnica Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, patriaca do skupiny Unipharma, dostala certifikát Slovak Gold Exclusive už po tretíkrát. Získala ho ako prvé zdravotnícke zariadenie na Slovensku a naďalej je jediným zdravotníckym zariadením, ktoré toto ocenenie má.

Nadácia Slovak Gold (uznávaný systém certifikácie produktov nadštandardnej kvality) udeľuje ceny Slovak Gold za výrobok, službu či špecifický produkt. Slovak Gold Exlusive udeľuje subjektu – obvykle firme. Je to ocenenie za výborné hospodárske výsledky a stabilitu, zabezpečovanie ďalších hodnôt, ako sú napríklad investície do ľudských zdrojov, ochrana zdravia a životného prostredia, plnenie si daňových a odvodových povinností, korektné obchodné vzťahy, či verejný prospech. Cenu Slovak Gold Exclusive doteraz získalo len 8 firiem.

„Za týmto ocenením sa skrýva veľa poctivej práce, snaženia i odvahy prinášať pacientom nové, lepšie resp. nadštandardnejšie služby, aby sa skvalitnil proces starostlivosti o ich zdravie v našom zariadení. Zároveň je pre nás výzvou, aby sme úroveň, ktorú sme dosiahli, neustále udržiavali či zvyšovali,“ povedal Juraj Vančík, riaditeľ Nemocnice Košice-Šaca.

„Úprimne sa teším z tohto ocenenia a som rád, že všetky naše zdravotnícke zariadenia spĺňajú kritériá kvalitných či nadštandardných zdravotných zariadení i v medzinárodnom meradle a úspešne sa im darí absolvovať aj opätovné recertifikácie. Je to dobrý signál pre našich pacientov či partnerov. Potešilo by ma, keby tieto dôležité fakty zohľadňovali aj naše zdravotné poisťovne,“ doplnil Tomislav Jurik, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Unipharma – 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť.


Nemocnica Košice-Šaca sa okrem Slovak Gold Exclusive pýši aj inými oceneniami, napr. získala integrovaný certifikát manažérstva kvality ISO:2000 a životného prostredia ISO 14001:2004, Cenu primátora mesta, certifikát rodovo zodpovednej organizácie či Baby Friendly Hospital.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...