lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Môže svetlo liečiť? Okrem toho, že je svetlo zdrojom energie, má schopnosť uzdravovať a regenerovať.

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Pondelok, 13.11.2017 Prečítané: 8901x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Bez svetla by na Zemi neexistoval život. Slnko, slnečné žiarenie a ich význam je už od pradávna jedným zo základných faktorov, ktoré nielenže podmienili vznik života na tejto planéte, ale zároveň aj život ovplyvňujú a ďalej ho rozvíjajú. Slnečné žiarenie je hybnou silou základnej a najdôležitejšej chemickej reakcie na Zemi – fotosyntézy, bez ktorej by nebol život a jeho kolobeh na Zemi možný.

Svetlo okrem toho, že je zdrojom energie, má schopnosť uzdravovať a regenerovať. Liečba svetlom nachádza obľubu u mnohých ľudí, ktorým nepomáhajú lieky a ostatné liečebné procesy.

Liečebné polarizované svetlo biolampy MEDILIGHT má schopnosť cieleného prieniku do hlbších štruktúr tkanív (vďaka polarizácii), preto nepôsobí ako zdroj povrchového tepla, ale preniká do tkaniva. Polarizované svetlo aktivuje obranný systém organizmu. Pôsobí priamo na membránu tkanivových buniek, vrátane bielych krviniek, ktoré sú rozhodujúcimi činiteľmi pri obrannej reakcii nášho imunitného systému.

Účinky polarizovaného svetla na organizmus možno rozdeliť do troch hlavných kategórií:

· Analgetický účinok , ktorý pociťujeme ako tlmenie bolesti, vzniká vďaka tomu, že vplyv svetelnej energie znižuje citlivosť nervových buniek v tom mieste, cez ktoré polarizované svetlo prechádza. V prípade silnejších bolestí dochádza aj k vylučovaniu takzvaných endogénnych opiátov, ktoré spolu s polarizovaným svetlom sú schopné prirodzene odstrániť proces choroby, a bolesť znižujú s nezvyčajne veľkou intenzitou.

· Protizápalový účinok vzniká vďaka tomu, že polarizované svetlo aktivuje tie prírodné zložky, ktoré sa zúčastňujú pri eliminácii zápalu. Je veľmi dôležitá aj skutočnosť, že svetelná terapia podporuje rozširovanie ciev, urýchľuje metabolizmus, čím sa zvyšuje reakcia imunitného systému organizmu.

· Biostimulačný účinok vďaka dodávke väčšieho množstva svetelnej energie v značnej miere podporuje a urýchľuje regeneráciu buniek a poškodených tkanív, ako aj ich zdravý vývoj. To je zásadné pre zachovanie zdravia organizmu.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...