lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


MZ vyhlásilo výzvu na vybudovanie centier pre poruchy autistického spektra Bratislava 11. januára (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo z plánu obnovy výzvu na ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Streda, 11.01.2023 Zobrazené: 1576023x categoryZaujímavosti

Bratislava 11. januára (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo z plánu obnovy výzvu na vybudovanie špecializovaných centier pre poruchy autistického spektra. Celkovo je v rámci nej alokovaných vyše 2,3 milióna eur. Rezort o tom informuje na webe. Výzva je otvorená do 31. marca alebo do vyčerpania finančných prostriedkov. Cieľom výzvy je vybudovanie nových diagnosticko-intervenčných centier pre osoby s poruchami autistického spektra s kvalifikovaným personálom. Súčasťou bude aj výskum porúch autistického spektra. Centrá majú pokrývať regionálnu potrebu pre tri široké regióny. Rezort tak chce zvýšiť dostupnosť špecializovaných zariadení starostlivosti o poruchy autistického spektra a zabezpečiť adekvátnu liečbu tohto ochorenia."Indikatívna výška prostriedkov mechanizmu určených na túto výzvu sa delí na špecializované centrum pre poruchy autistického spektra pre západné Slovensko, vrátane Bratislavy s alokáciou 782.906,60 eura, špecializované centrum pre poruchy autistického spektra pre stredné Slovensko s alokáciou 782.906,60 eura a špecializované centrum pre poruchy autistického spektra pre východné Slovensko s alokáciou 782.906,60 eura," spresnil rezort.

Štítky :