lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Liga proti rakovine v novom roku so zmenami Liga proti rakovine vstúpila do 31. roka svojho pôsobenia na Slovensku. Jej zakladateľkou a prezidentkou ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Piatok, 08.01.2021 Zobrazené: 625417x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Liga proti rakovine vstúpila do 31. roka svojho pôsobenia na Slovensku. Jej zakladateľkou a prezidentkou bola 30 rokov MUDr. Eva Siracká, DrSc., ktorá svoje pôsobenie vo funkcii prezidentky LPR ukončila k 31. decembru 2020. I napriek tomuto oficiálnemu ukončeniu zostane doktorka Siracká s Ligou proti rakovine spájaná ako jej zakladateľka a jediná prezidentka, pričom titul čestná prezidentka jej právom prináleží i do budúcna.


„Pani doktorke Sirackej ďakujeme za odvedenú prácu, odvahu a odhodlanie založiť na Slovensku Ligu proti rakovine.“


„V mene kolektívu Ligy proti rakovine i v mene pacientov ďakujeme pani doktorke Sirackej za odvedenú prácu, za odvahu a odhodlanie založiť na Slovensku Ligu proti rakovine, za všetky cenné rady a podnety na ďalšie pôsobenie. Veríme, že po dlhoročnej spolupráci s ňou dokážeme ďalej napĺňať jej idey, s ktorými toto občianske združenie 19.1.1990 zakladala. Bude nám cťou pokračovať naďalej v pomoci a podpore onkologickým pacientom, ale tiež byť užitočnými pre všetkých, ktorí sa chcú príkladne starať o svoje zdravie a dbať na prevenciu a predchádzanie ochoreniu,“ vyjadruje úctu Ing. Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.


V decembri 2020 sa uskutočnilo Valné zhromaždenie Ligy proti rakovine, na ktorom boli schválené upravené Stanovy. Podstatnou zmenou, ktorá z nich vzišla, je premenovanie doterajšej Generálnej rady na Správnu radu. Jej predsedom sa stal prof. MUDr. Vladimír Bella. Členmi Správnej rady sú: MUDr. Branislav Bystrický, MUDr. Maroš Fremal, JUDr. Katarína Kováčová, prof. MUDr. Stanislav Špánik, Mária Valentová, doc. MUDr. Mária Wagnerová, CSc.


Štatutárnymi zástupcami Ligy proti rakovine sú od 18.12.2020 predseda Správnej rady prof. MUDr. Vladimír Bella a výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine Ing. Eva Kováčová , ktorá pôsobí v tejto neziskovej organizácii 19-ty rok.


Aj Liga proti rakovine patrí medzi tie organizácie, ktorých činnosť významne poznačila pandémia koronavírusu. I keď s obmedzenými finančnými zdrojmi, flexibilne sa prispôsobila potrebám najrizikovejšej skupiny z pohľadu dôsledkov nákazy – onkologickým pacientom.


„Napriek faktu, že aktuálne prežívame jedno z najťažších období za ostatné roky, je pre nás záväzkom tu byť pre ľudí, ktorí sa na nás s dôverou obracajú. Naďalej budeme robiť všetko preto, aby sme im boli k dispozícii, aby sme im poskytli účinnú pomoc a podporu. Úprimne veríme, že sila ľudskosti v nás dokáže s pokorou voči každodennému životu, s porozumením jedného voči druhému prekonať náročnú dobu, s ktorou všetci zápasíme,“ uzatvára Eva Kováčová.


Viac informácii o činnosti Ligy proti rakovine nájdete na www.lpr.sk

Štítky :