lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Lekari.sk Vás upozorňujú: Žilová trombóza a pľúcna embólia Na knižný trh sa dostáva monografia „Žilová trombóza a pľúcna embólia“, ktorej zostavovateľkou je profesorka ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Na knižný trh sa dostáva monografia „Žilová trombóza a pľúcna embólia“, ktorej zostavovateľkou je profesorka Anna Remková, významná osobnosť slovenskej medicíny. Spolu s kolektívom viacerých odborníkov pracujúcich v oblasti vnútorného lekárstva pripravili úplne novú monografiu týkajúcu sa mimoriadne dôležitej súčasti pre dennú klinickú prax.


V odbore vnútorné choroby, ako integrujúcom odbore ostatných nadstavbových pododborov, sa objavilo množstvo nových poznatkov v patogenéze, epidemiológii, diagnostike i v liečbe, a to všetko v relatívne krátkom časovom období. Viaceré z nich našli svoj odraz v me¬dzinárodných i národných odporúčaniach. Tieto nové poznatky, celkom logicky, majú svoj odraz v klinickej praxi. Nová knižná monogra¬fia v oblasti žilovej trombózy a pľúcnej embólie ich následne podrobne, prehľadne a zrozumiteľne rozoberá.




Monografia obsahuje 20 kapitol, pričom rozoberá danú problematiku od súčasného pohľadu na vyšetrenie trombofilných stavov až po výskum a vývoj nových antikoagulancií.



Cenné je, že monografia obsahuje aj kapitoly, ktoré neboli podrobnejšie rozobrané v ostatnej literatúre v oblasti internej medicíny.


Monografia predstavuje najnovšiu knihu, ktorá je k dispozícii pre široký okruh čitateľov. Vhodne zapadá do kontextu učebníc internej medicíny a hematológie v domácom písomníctve. Je určená internistom, hematológom, špecialistom v nadstavbových odboroch, praktickým lekárom, ale aj študentom medicíny.




Autor: Anna Remková a kolektív


Formát: 16 x 23 cm


Vydavateľ: www.samedi.sk




Cena: 23 euro

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...