lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Lekari.sk: Doc. MUDr. Eliška Kubíková PhD., prodekanka LEKÁRSKEJ FAKULTY UK v Bratislave a prednostka Anatomického ústavu LF UK v BA, sa stala odborným garantom lekársko – farmaceutického slovníka Naše weby www.lekari.sk a www.lekarne.sk sa zhostili úlohy vytvoriť skutočne Veľký lekársko-farmaceutický slovník, aký tu ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Naše weby www.lekari.sk a www.lekarne.sk sa zhostili úlohy vytvoriť skutočne Veľký lekársko-farmaceutický slovník, aký tu doposiaľ nebol. Túto úlohu sme si dali už na začiatku roku 2013 a teraz Vám môžeme oznámiť, že po ročnej práci pri zostavovaní slovníka sa blížime k ďalšej časti tvorby tohto hodnotného diela a to kontroly slov a termínov. Slovník je veľmi rozsiahly, obsahuje cca 70.000 starostlivo vybraných hesiel z medicíny a farmácie. Čo je však dôležité, že kvalitu tohto slovníka sme zaručili a to i tým, že odborným garantom sa stal skutočný odborník.


S radosťou Vám môžeme oznámiť, že odborným garantom nášho lekársko-farmaceutického slovníka sa stala Doc. MUDr. Eliška Kubíková PhD., prodekanka pre výchovno-vzdelávaciu činnosť LEKÁRSKEJ FAKULTY UK v Bratislave, ktorá zároveň pracuje ako prednostka Anatomického ústavu LF UK a v minulom roku získala titul Slovenka roka za zdravotníctvo.


V slovníku nájdete latinské názvy, slovenský preklad, výklad a navyše bude obsahovať i anglický jazyk. Spustenie slovníka na našich weboch sa očakáva už túto jeseň.



Slovník je určený všetkým pracovníkom v zdravotníctve, ktorí sa stretávajú vo svojej práci s latinčinou, či už sú to lekári, medici, farmaceuti, zdravotné sestry, zdravotnícky personál a taktiež je určený i pacientom, ktorým poradí pri orientovaní sa v spleti neznámych latinských slov a bude patriť k dôležitým nástrojom vo vzdelávaní. Musíme zvýrazniť, že náš slovník môžete využiť i bez toho aby ste vycestovali do zahraničia. Zrejme každý z nás sa už stretol v našej krajine s latinskými výrazmi.


Čo je ešte podstatné: Slovník bude najskôr dostupný vo forme on-line na našich weboch www.lekari.sk a www.lekarne.sk.


Keďže takýto rozsiahly slovník bude mať významné postavenie v odbornej literatúre a bude bezpochyby spoločensky hodnotný, urobíme všetko preto, aby cena za prístup k slovníku bola pre záujemcov čo najnižšia. Navyše budeme rozlišovať medzi tými lekármi, lekárňami, či inými, ktorí sú na našich weboch a medzi ostatnými záujemcami.


I po spustení sa slovník bude stále dopĺňať a zväčšovať. Ďalej budeme pripravovať podslovníky, ako napr. anatomický slovník, slovník účinných látok, slovník liečivých rastlín, atď., ktoré budú zaujímavými bonusmi k hlavnému slovníku. Taktiež budeme pracovať na ďalších jazykových mutáciách ako francúzština, španielčina, nemčina. Tým, že doplníme i ďalšie jazyky, môžeme hovoriť o vytvorení slovníka v celosvetovom merítku.



Ak nám chcete zanechať odkaz, môžete tak urobiť na: lekari@lekari.sk

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...