lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Ivan Uhliarik: „Sestrám porastú platy“ Minister Ivan Uhliarik dnes (27. júna 2011) rokoval s petičným výborom Slovenskej komory sestier a ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti

Minister Ivan Uhliarik dnes (27. júna 2011) rokoval s petičným výborom Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek na čele s prezidentkou komory PhDr. Máriou Lévyovou. Hlavnou témou stretnutia na Ministerstve zdravotníctva SR bola petícia sestier, o ktorej budú rokovať poslanci NR SR na 20. schôdzi 29. júna. Výsledkom rokovania je, že všetky návrhy riešení jednotlivých bodov petície boli akceptované, alebo akceptované čiastočne. V najzásadnejšej otázke platov prišlo k zhode a platy sestier porastú o 33 až 127 eur tak, že sa upraví paragraf 120 zákona č. 311/2001 Z. z. - Zákonníka práce (minimálne mzdové nároky). Otvorená zostala oblasť, ktorá súvisí so zohľadnením praxe sestier. Ministerstvo zdravotníctva sa s petičným výborom dohodlo, že úpravu legislatívy v tejto otázke vyriešia právnici oboch zainteresovaných strán.



"Chcem, aby sestrám rástli platy, zaslúžia si to. Na viac ako 95 percent sme sa dohodli, zostáva vyriešiť už len technické detaily," povedal minister zdravotníctva Ivan Uhliarik.

Štítky :

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...