lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


EFEKT KÚPEĽNEJ LIEČBY: LIEČIVÁ VODA, KTORÁ NAOZAJ LIEČI Liečebné kúpele Turčianske Teplice sú liečebným kúpeľno-rehabilitačným zariadením. Poskytujú komplexnú kúpeľnú liečbu poistencom zdravotných poisťovní ...

authorLekari.sk categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Liečebné kúpele Turčianske Teplice sú liečebným kúpeľno-rehabilitačným zariadením. Poskytujú komplexnú kúpeľnú liečbu poistencom zdravotných poisťovní ale aj pacientom z radov samoplatcov zo Slovenska, okolitých štátov i vzdialených krajín. Za desaťročia fungovania tohto moderného liečebného komplexu sa môžu pochváliť veľmi dobrými výsledkami liečby a tisíckami spokojných pacientov.




Viac ako 90% úspešnosť kúpeľnej liečby



Výsledky liečby v zariadeniach Zlatých Kúpeľov Turčianske Teplice za posledné desaťročia ukazujú opodstatnenosť kúpeľnej liečby. Štatistické údaje z týchto rokov potvrdzujú viac ako 90%-nú úspešnosť liečby, predovšetkým u pacientov s chronickými ochoreniami - hlavne pohybového aparátu.



Jednoznačne môžeme potvrdiť, že kvalita života sa po liečebnom pobyte u našich pacientov výrazne zlepšila. Poukazujú na to nielen subjektívne hodnotenia samotných pacientov, ale aj objektívne merania.



Približne u 6 až 8% pacientov sa zdravotný stav po absolvovaní trojtýždňového liečebného pobytu nezmenil a u cca 1% pacientov došlo aj k zhoršeniu stavu, čo je veľakrát spôsobené samotným charakterom ochorenia alebo sprievodnými ochoreniami, ku ktorých zhoršeniu môže dôjsť počas komplexnej kúpeľnej liečby.



Čo umocňuje účinky liečivej vody?



Pre komplexnú kúpeľnú liečbu využívame najmä významný prírodný liečivý zdroj – termálnu liečivú minerálnu vodu. Ďalšie liečebné metódy medicínskeho odboru fyziatria, balneológia a liečebná rehabilitácia efekt účinku liečivej vody umocňujú.



Sú to predovšetkým prostriedky fyzikálnej liečby:



• masáže

• elektroliečba

• liečba svetlom

• liečba magnetom...



Nemenej dôležitá je liečebná rehabilitácia formou individuálnych a skupinových cvičení vo vode či na suchu. Pri liečbe je samozrejmosťou komplexný prístup, teda využívame, ak je to potrebné aj liečebnú výživu, psychoterapiu a medikamentóznu liečbu.



Náš tip: Kúpeľný liečebný pobyt KLASIK LIGHT 14 NOCÍ ZA CENU 12



Turčianske kúpele sú jedny z najstarších termálnych kúpeľov na Slovensku a v Európe. Ležia v južnej časti Turčianskej kotliny, na úpätí výbežkov Veľkej Fatry, ktoré spolu s Kremnickým pohorím a pohorím Žiar tvoria prekrásne okolie mesta Turčianske Teplice. Tunajšia liečivá minerálna voda je svojím jedinečným zložením predurčená pre liečbu ochorení pohybového aparátu, neurologických ochorení, ochorení obličiek a močových ciest a ochorení tráviaceho ústrojenstva. Za posledných 10 rokov sa v kúpeľoch investovali značné prostriedky do zvýšenia štandardu zdravotnej starostlivosti, ale aj do ubytovania a gastronómie. Ústretový a odborne školený personál vám poskytne širokú škálu kvalitných kúpeľných služieb. Krásna Turčianska kotlina a celý región Turca ponúka pestré možnosti pre aktívne trávenie voľného času počas celého roka.



Autor: MUDr. Marián Markech, MPH - riaditeľ úseku liečebnej starostlivosti Slovenské liečebné kúpele Turčianske Teplice, a.s..






Viac info: TU

Štítky :

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...