lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Deň narcisov venovaný onkologickým pacientom nerušíme, odkladáme Tieto riadky sú pre nás tak náročné a bezúsmevné ako situácia sama...24. ročník Dňa narcisov ...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Štvrtok, 19.03.2020 Zobrazené: 498325x categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Tieto riadky sú pre nás tak náročné a bezúsmevné ako situácia sama...
24. ročník Dňa narcisov však dodrží svoje poslanie – preukáže solidaritu . Tentokrát však nielen onkologickým pacientom, ale celej našej spoločnosti ťažko skúšanej koronavírusom. Tradičnú zbierku Ligy proti rakovine v záujme nás všetkých odkladáme na neurčito.


Odklad Dňa narcisov


predstavuje stratu 70% finančných zdrojov príjmov určených na pomoc onkologickým pacientom , 15 000 pripravených dobrovoľníkov, 750 čakajúcich spoluorganizátorov, 6 mesiacov príprav nášho tímu – všetky čísla nám stoja za ochranu zdravia a každý jeden ľudský život.


Správame sa zodpovedne


Sme tu 30 rokov , ktoré predstavujú pomoc, zodpovednú prácu, nasadenie, podávanie informácií o prevencii a starostlivosti o zdravie. I preto si zodpovedne uvedomujeme, aké je dôležité zabrániť možnému ohrozeniu zdravia tak našich dobrovoľníkov ako i prispievajúcej verejnosti. Aj napriek množstvu komplikácií, mimoriadnej pracovnej záťaži, ekonomickým problémom, ktorým budeme čeliť, rozhodli sme sa po dôkladnom zvážení, že 24. ročník zbierky Deň narcisov sa v plánovanom termíne 16. 4. 2020 nebude konať.


Náhradná „šanca“


Dôsledne zvažujeme výber náhradného termínu , o ktorom by sme chceli rozhodnúť podľa vývoja situácie cca do mesiaca. Veríme, že sa Slovensko dokáže zmobilizovať a v čo najkratšom čase zastaviť šíriaci sa vírus. Veríme v náhradnú šancu na zabezpečenie financií pre projekty na pomoc onkologickým pacientom. Informácie o možnostiach budeme poskytovať priebežne.


Čo od nás môžete očakávať najbližšie obdobie


Napriek komplikovanej situácii, ktorá prinesie výpadok príjmu, sme odhodlaní nerušiť do budúcna plánované programy a projekty, ku ktorým patria bezplatné Rodinné a Relaxačné týždňovky, Onkoporaďňa, programy v Centrách pomoci či Fond pomoci v hmotnej núdzi. Prosíme však o pochopenie individuálnych žiadateľov o finančnú podporu a rešpektovanie nášho práva pomoci v najnevyhnutnejších prípadoch podľa nášho posúdenia. Naším poslaním a cieľom je však byť tu stále v maximálnej možnej miere pre onkologických pacientov a ich blízkych.


Bezplatná Onkoporadňa


Pre onkologických pacientov a ich blízkych k dispozícii ponúkame - ako aj doposiaľ po celý rok - bezplatnú Onkoporadňu ( 0800 11 88 11, poradna@lpr.sk ). Mimoriadne počas tohto obdobia sme zabezpečili na každý deň od 18:00 do 19:00 odborníčku v oblasti verejného zdravia, onkopsychologičku pripravenú na Onkoporadni pomôcť pacientom s rakovinou a ich blízkym. Prosíme o rešpektovanie, že Onkoporadňa je k dispozícii výlučne onkologickým pacientom a ich blízkym. Ďakujeme za pochopenie.


S vašou pomocou to zvládneme


Naša tradičná zbierka predstavuje významnú časť príjmov Ligy proti rakovine. Využiť rezervy z našich hlavných zdrojov z minulého roka nám legislatíva neumožňuje, príjem z 2% aj zo Dňa narcisov sme povinní zo zákona použiť na určené projekty v presne stanovenom čase. Budeme veľmi vďační, ak máte možnosť v tejto neľahkej situácii podporiť naše projekty pre pacientov niektorou z nasledovných foriem:


Celoročná podpora


SK65 0200 0000 0001 0483 2012


https://www.lpr.sk/chcem-prispiet/


2% z dane


Formulár na zaslanie 2 % a viac informácií o bezplatných projektoch pre pacientov a ich rodiny nájdete na https://www.lpr.sk/2-percenta-z-dani/


Liga proti rakovine SR, Brestová 6, 821 02 Bratislava


IČO: 00641219, právna forma: občianske združenie


Číslo účtu organizácie na zaslanie 2 % nie je potrebné


Viac informácii o vplyve koronavírusu na onkologických pacientov nájdete na https://www.lpr.sk/ochrana-pred-koronavirusom-u-onkologickych-pacientov/


Naše pracovné nasadenie nepoľavuje, je rovnako silné ako doposiaľ. Naša odhodlanie pomáhať sa znásobuje. Pre vás, ktorí nás potrebujete, vďaka vám, ktorí nás podporíte. Želáme si pevné zdravie pre všetkých – viac ako kedykoľvek predtým, želáme nám „obyčajný“ život bez ťažoby rizika ochorenia.


Váš tím Ligy proti rakovine

Štítky :