lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Aniball, malý zázrak pre tehotné ženy Matka dvoch detí vymyslela skvelú pomôcku a eliminovala tak strach z pôrodu...

authorLekari.sk dateVloženie/úprava Utorok, 11.09.2018 categoryZaujímavosti
Lekarne.sk

Pôrod patrí medzi tie najemotívnejšie zážitky v živote ženy, ale veľakrát je veľmi náročný, vyčerpávajúci a prináša so sebou aj bolesť. Avšak, nemusí to tak vždy byť. Aký bude priebeh Vášho pôrodu, záleží hlavne na Vás. Ženské telo je prirodzene stavané na pôrod. Účinná predpôrodná príprava však môže mať na priebeh pôrodu veľký vplyv. Nepríjemným vedľajším účinkom pôrodu sa môžete úplne vyhnúť alebo ich aspoň minimalizovať s balónikom zvaným Aniball.

Aniball je zdravotnícka pomôcka slúžiaca na precvičovanie svalstva panvového dna, prípravu pôrodných ciest a spevnenie panvového dna po pôrode. Predstavuje tú najlepšiu tréningovú metódu, ako sa úspešne vyhnúť nastrihnutiu hrádze či poraneniam pri pôrode.

Efektívna pomoc pri pôrode aj pri inkontinencii

Pomáha ženám v predpôrodnej príprave a bezpochyby patrí medzi efektívne pomôcky na posilnenie panvového dna pre ženy trpiace inkontinenciou. Pozitívne stimuluje pošvové svalstvo a precvičuje striedavo napínanie a uvoľnenie hrádze počas predpôrodnej prípravy. Výsledkom cvičenia je ľahší pôrod a významné zníženie rizika nástrihu hrádze, čo dokazujú aj odborné štúdie. Ďalším benefitom môže byť fakt, že ženy pri používaní Aniballu majú skúsenosť s tlakom, ktorý balónik vyvoláva v pošve. Nemajú preto strach, keď rovnaký tlak vyvolala hlavička plodu. Vedia ako najlepšie tlačiť a nemajú obavu z priechodu hlavičky pôrodnými cestami.

Aniball aj pri starostlivosti po pôrode

Nemali by sme tiež zabúdať na popôrodnú starostlivosť. Používaním pomôcky po pôrode dochádza k regenerácii svalstva v panvovej oblasti, čím dochádza k obmedzeniu úniku moču bezprostredne pár mesiacov po pôrode a možnosti vzniku inkontinencie v neskoršom období. S cvičením môžete začať od ukončeného 36. týždňa tehotenstva a stačí 15 minút denne. Klinickú štúdiu a všetky ďalšie informácie nájdete na webe www.aniball.sk

Kto stojí za zrodom tejto jedinečnej pomôcky?

Pomôcť ženám predísť ťažkostiam pri pôrode, v tom našla zmysel Renata Zichová. Už svoj prvý pôrod prežila ukážkovo práve vďaka balóniku. "Posledný mesiac v tehotenstve som cvičila s balónikom a priniesol mi nielen dobrú fyzickú prípravu, ale hlavne tiež psychickú. K pôrodu som odchádzala pokojná, bez strachu. Hovorila som si, že keď mnou prešiel balónik o obvode 30cm, prejde aj dcéra. Dcéru Aničku som porodila prirodzene, bez medikácie, nástrihu a bez natrhnutia, hovorí Zichová. "Hovorila som si, že ak takto jednoduchá vecička môže mamičkám pomôcť, aby sa cítili sebavedomejšie a pôrodu sa nebáli, chcela by som túto pomôcku sprostredkovať čo najširšiemu počtu žien. Želám si, aby bolo u nás čo najviac vedomých pôrodov a tým aj silnejších a zdravých detí. Keď nám mamička napíše, že prežila krásny pôrod vďaka Aniball, tak mám často slzy v očiach a hovorím si, že to má naozaj zmysel, doplňuje tvorca Aniball.

Názory odborníkov

Význam Aniball potvrdzujú aj odborníci. Počas štyroch rokov, kedy je balónik na trhu, sa značke podarilo vybudovať rad pozitívnych hodnotení od zvučných mien z radov lekárov. Jedným z nich je aj Miroslav Verner, gynekológ a pôrodník prestížnej pražskej súkromnej kliniky Canadian Medical, ktorý pred tým dlhé roky pôsobil ako gynekológ a pôrodník v Ústave pre starostlivosť o matku a dieťa v Prahe – Podolí. Odtiaľ na čas zamieril s manželkou Martou Jandovou a ich dcérou do susedného Nemecka, kde viedol gynekologické oddelení v nemocnici v Bogenu. "Aniball je v mojich očiach skvelá pomôcka, ktorá rozširuje možnosti predpôrodnej prípravy tehotných žien. Zo skúseností mojich pacientok je jeho použitie veľmi jednoduché, v podstate intuitívne a bezpečné. Predpokladám, že pozitívny vplyv cvičenia s ním na funkciu svalov panvového dna a prevenciu pôrodného poranenia potvrdia okrem samotných žien aj plánované klinické štúdie, "hovorí Verner.

Maloobchodná cena Aniball je 49€ a objednať si ho môžete priamo na e-shope www.aniball.sk Z predaja každého Aniballu putuje 0,40€ na charitatívne účely.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...