lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10635 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

SELCE:Podozrivá zásielka je negatívna na antrax, obsahovala bezlepkové potraviny

Selce 6. februára (TASR) – Podozrivá balíková zásielka z pošty Selce pri Banskej Bystrici, ktorú dnes doručili na vyšetrenie do špecializovaných laboratórií oddelenia lekárskej bakteriológie, bakteriologických zbraní a bioterorizmu Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Banská Bystrica, je negatívna na antrax. Balík obsahoval bezlepkové potraviny a adresát sa už o svoju očakávanú ...

Lekarne.sk

Ľ.JAHNÁTEK: Kontroly reťazcov s potravinami ukázali tento rok nárast nedostatkov

Bratislava 14. marca (TASR) – Kontroly obchodných sietí s potravinami vykonané inšpektormi Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR v januári a februári 2013 ukázali nárast nedostatkov v porovnaní s predvianočným obdobím, a to až o 10 %. Uviedol to dnes minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek (nominant Smeru–SD). "Musím s poľutovaním konštatovať, že kontroly...

Lekarne.sk

Lekári z V4 chcú bojovať proti spoločným problémom v Európskom parlamente

Bratislava 20. apríla (TASR) – Lekári z krajín V4 chcú bojovať proti spoločným problémom v zdravotníctve na pôde Európskeho parlamentu. Zástupcovia lekárskych odborov z týchto krajín sa na takomto postupe dohodli na víkendovom stretnutí v Bratislave. „Tým, že sme súčasťou európskych štruktúr, aj takej organizácie, ako sú Európske lekárske odbory, môžeme sa dostať do kontaktu s ľuďmi, ktorí sú ...

Lekarne.sk

KOŠICE: UNLP získala od darcov na plese nový inkubátor a termolôžko

Košice 30. mája (TASR) – Nový inkubátor a termolôžko pribudli novorodeneckému oddeleniu Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) na Rastislavovej ulici v Košiciach. Zakúpili ho z výťažku januárového charitatívneho plesu UNLP, na ktorom sa vyzbieralo 17.045 eur. Prístroje dnes na oddelení slávnostne odovzdal riaditeľ nemocnice Ladislav Rosocha.

Lekarne.sk

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU: V nemocnici dnes prvýkrát operovali šedý zákal oka

Bánovce nad Bebravou 8. júla (TASR) – V nemocnici v Bánovciach nad Bebravou sa dnes uskutočnila historicky prvá operácia šedého zákalu (katarakty) oka. TASR informovala riaditeľka Nemocnice Bánovce – 3. súkromnej nemocnice, s. r. o., Mina Bobocká. "V Bánovciach už dlhé roky absentovala očná operatíva a pacienti museli dochádzať za operáciami do okolitých nemocníc.

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: