lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10635 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Pakistan: Sirup proti kašľu zrejme zabil 33 ľudí

Láhaur 29. decembra (TASR) - Najmenej 33 ľudí zomrelo na východe Pakistanu, pravdepodobne po požití sirupu od kašľa. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na pakistanské úrady. K sérii úmrtí došlo v posledných troch dňoch v meste Gudžranwala v provincii Pandžáb, ako aj v niekoľkých dedinách v jeho okolí.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Kvôli chrípke zatvoria dve školy

Bratislava 6. februára (TASR) - Z dôvodu zvýšenej chorobnosti na chrípku, respektíve na akútne respiračné ochorenia u detí vydal dnes regionálny hygienik v Bratislave ďalšie rozhodnutie o zákaze vyučovania na Základnej škole v Dubovej (okres Pezinok) až do 8. februára (vrátane). Od štvrtka 7. februára až do 11. februára bude zatvorená aj Materská škola vo Veľkých Levároch (okres Malacky). "...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Zamestnancov Daňového úradu Košice ohrozuje neznáma látka

Bratislava 14. marca (TASR) - U 17 zamestnancov Daňového úradu Košice bol zistený nález kyseliny mravčej v moči. Na základe pocitov únavy a bolesti hlavy bolo vyšetrených 20 z celkového počtu 352 pracovníkov úradu. Podľa prezidenta Finančnej správy SR Františka Imreczeho by mohol byť príčinou únik formaldehydu, ktorého zvýšené hodnoty už na pracovisku namerali v minulosti.

Lekarne.sk

PREŠOV: Mládež z Prešovskej univerzity darovala krv priamo v Unipocentre

Prešov 20. apríla (TASR) – Počas mobilného odberu krvi prišlo do Unipocentra v Prešove v strede týždňa celkom 52 potenciálnych darcov krvi. Darovania krvi sa zúčastnili študenti i zamestnanci Prešovskej univerzity (PU) v Prešove, pričom 19 z nich nespĺňalo kritériá pre odber. Kvapka krvi na PU v Prešove je jednou z mnohých akcií, ktoré Národná transfúzna služba (NTS) na Slovensku realizuje mimo...

Lekarne.sk

VLÁDA: Dlh nemocníc voči Sociálnej poisťovni presiahol 60 miliónov eur

Bratislava 30. mája (TASR) - Zdravotnícke zariadenia dlhovali Sociálnej poisťovni ku koncu apríla 2013 na neuhradenom poistnom vyše 61,5 milióna eur. Od konca minulého roka tak došlo k nárastu o vyše 12,8 milióna eur. Vyplýva to z informácie Sociálnej poisťovne, ktorú dnes vzala na vedomie vláda SR. Pohľadávky voči štátnym zdravotníckym zariadeniam dosiahli ku koncu apríla viac ako 35,9 milióna...

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: