lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10635 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Bali: Na vtáčiu chrípku zahynul ďalší Indonézan

Bali 25. februára (TASR) - V poradí už 154. obeťou vtáčej chrípky v Indonézii od roku 2005 sa stal 12-ročný chlapec z výletného ostrova Bali. O ďalšom úmrtí na smrtonosný vírus v tejto ázijskej krajine dnes informovala agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Lekarne.sk

USA: Najstaršia praktizujúca lekárka sveta zomrela vo veku 114 rokov

Atlanta 3. apríla (TASR) - Americká pediatrička Leila Denmarková, ktorá ukončila svoju kariéru vo veku 103 rokov a stala sa tak najstaršou praktizujúcou lekárkou na svete, zomrela v nedeľu v americkom štáte Georgia vo veku 114 rokov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na jej rodinu. Rodáčka z Atlanty začala pracovať v tomto meste v roku 1931.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na izoláciu ľudí s kožnými ochoreniami poukáže Deň kože - deň dotykov

Bratislava 15. mája (TASR) - S kožným ochorením sa počas života stretne väčšina ľudí. Akné, ekzémy, psoriáza či rôzne dermatitídy sú len zlomkom toho, čo môže kožu, najväčší telesný orgán, postihnúť počas života. Ľuďom s kožnými ochoreniami sa podľa odborníkov ani samotných pacientov netreba vyhýbať.

Lekarne.sk

ŽILINA: Rádiológovia Hornooravskej nemocnice v Trstenej stiahli výpovede

Žilina 26. júla (TASR) – Päť zo siedmich rádiológov Hornooravskej nemocnice v Trstenej stiahlo k dnešnému dňu výpovede a zdravotná starostlivosť v oblasti rádiológie a diagnostiky bude v nemocnici naďalej plne zabezpečená. Na tlačovej konferencii o tom dnes v Žiline informoval predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár. Zástupca rádiológov Hornooravskej nemocnice v Trstenej ...

Lekarne.sk

MZ SR: Koncová sieť nemocníc podľa Z. Zvolenskej trh nezdeformuje

Bratislava 12. septembra (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominant Smer-SD) je presvedčená, že štát musí mať stanovenú sieť strategických zdravotníckych zariadení, aby vedel aj v čase mimoriadnych udalostí garantovať zdravotnú starostlivosť. Zároveň odmietla, že by zriadenie koncovej siete nemocníc mohlo spôsobiť deformáciu na trhu. "Štát garantuje poskytovanie zdravotnej ...

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...