lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10635 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

Bali: Na vtáčiu chrípku zahynul ďalší Indonézan

Bali 25. februára (TASR) - V poradí už 154. obeťou vtáčej chrípky v Indonézii od roku 2005 sa stal 12-ročný chlapec z výletného ostrova Bali. O ďalšom úmrtí na smrtonosný vírus v tejto ázijskej krajine dnes informovala agentúra AP s odvolaním sa na tamojšie ministerstvo zdravotníctva.

Lekarne.sk

USA: Najstaršia praktizujúca lekárka sveta zomrela vo veku 114 rokov

Atlanta 3. apríla (TASR) - Americká pediatrička Leila Denmarková, ktorá ukončila svoju kariéru vo veku 103 rokov a stala sa tak najstaršou praktizujúcou lekárkou na svete, zomrela v nedeľu v americkom štáte Georgia vo veku 114 rokov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na jej rodinu. Rodáčka z Atlanty začala pracovať v tomto meste v roku 1931.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Na izoláciu ľudí s kožnými ochoreniami poukáže Deň kože - deň dotykov

Bratislava 15. mája (TASR) - S kožným ochorením sa počas života stretne väčšina ľudí. Akné, ekzémy, psoriáza či rôzne dermatitídy sú len zlomkom toho, čo môže kožu, najväčší telesný orgán, postihnúť počas života. Ľuďom s kožnými ochoreniami sa podľa odborníkov ani samotných pacientov netreba vyhýbať.

Lekarne.sk

ŽILINA: Rádiológovia Hornooravskej nemocnice v Trstenej stiahli výpovede

Žilina 26. júla (TASR) – Päť zo siedmich rádiológov Hornooravskej nemocnice v Trstenej stiahlo k dnešnému dňu výpovede a zdravotná starostlivosť v oblasti rádiológie a diagnostiky bude v nemocnici naďalej plne zabezpečená. Na tlačovej konferencii o tom dnes v Žiline informoval predseda Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Juraj Blanár. Zástupca rádiológov Hornooravskej nemocnice v Trstenej ...

Lekarne.sk

MZ SR: Koncová sieť nemocníc podľa Z. Zvolenskej trh nezdeformuje

Bratislava 12. septembra (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominant Smer-SD) je presvedčená, že štát musí mať stanovenú sieť strategických zdravotníckych zariadení, aby vedel aj v čase mimoriadnych udalostí garantovať zdravotnú starostlivosť. Zároveň odmietla, že by zriadenie koncovej siete nemocníc mohlo spôsobiť deformáciu na trhu. "Štát garantuje poskytovanie zdravotnej ...

NA KOHO MYSLÍŠ, KEĎ SI PRIPÍNAŠ NARCIS? Deň narcisov 2024

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka známej zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa bude v uliciach našich miest a obcí konať 18. apríla...