lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Deň narcisov v Bratislave vyniesol vyše 225.000 eur

Bratislava 20. apríla (TASR) - Počas piatkového (15. 4.) Dňa narcisov sa v hlavnom meste SR podarilo vyzbierať 225. 853 eur. "Vzhľadom na náročnosť prepočítavania a overovania údajov bude výsledok zbierky za celé Slovensko známy v priebehu nasledujúcich štyroch až piatich týždňov," informovala Martina Myjavcová z Ligy proti rakovine (LPR).

Lekarne.sk

OZNÁMENIE: Odporúčanie pre spotrebiteľov v súvislosti s nebezpečnou baktériou...

Informácia a odporúčanie pre spotrebiteľov v súvislosti s nebezpečnou baktériou E. coli Bratislava 31. mája (TASR) - Shiga toxín-produkujúca Escherichia coli – STEC Shiga toxín-produkujúca Escherichia coli je typ enterohemoragickej E. coli (EHEC) baktérie, ktorá môže spôsobiť mierne črevné ochorenie, až ťažké ochorenie, spojené s komplikáciou poškodenia obličiek. Typickými príznakmi sú kŕče v ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Súkromná nemocnica s poliklinikou po dvoch rokoch zmení svoje priority

Bratislava 23. júna (TASR) - Súkromná nemocnica s poliklinikou (NsP) Medissimo oslavuje v týchto dňoch dva roky od svojho vzniku. Doterajšie pôsobenie na slovenskom trhu hodnotí jej akcionár ako úspešné. Do tretieho roku však plánuje vstúpiť s novou prioritou, ktorou bude jednodňová chirurgia.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Proti transformácii nemocníc na akciovky sa rozbehla petícia (2)

Bratislava 11. augusta (TASR) - Proti transformácii štátnych nemocníc na akciové spoločnosti, ktorá by sa mala realizovať do konca tohto roku, sa rozbehla tento týždeň petícia. Ako dnes informoval člen petičného výboru, novinár Milan Blaha, podpisy by sa mali zbierať do konca septembra. "Aj po skončení budeme kontrolovať a sledovať vývoj tejto otázky," doplnil.

Lekarne.sk

KOŠICE: V Detskej fakultnej nemocnici podalo výpovede 49 lekárov zo 130

Košice 30. septembra (TASR) - V košickej Detskej fakultnej nemocnici (DFN) podalo k dnešnému dňu z celkového počtu 130 lekárov výpoveď 49. Počty výpovedí sa na jednotlivých oddeleniach rôznia, ale ani z jedného nechcú odísť všetci lekári. Pre TASR to dnes uviedla hovorkyňa DFN Viera Horniaková. Podľa riaditeľa nemocnice Petra Krcha vo štvrtok 29. septembra sa vedenie nemocnice dohodlo na ...

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...