lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Denné správy, Lekárske články a zaujímavosti - Lekari.sk / strana 10602 Pravidelne aktualizované lekárske spravodajstvo zo Slovenska a zahraničia.

Lekarne.sk

TATRY: Klimatické kúpele vo Vysokých Tatrách ostali už len jedny

Nový Smokovec 14. novembra (TASR) – Vysoké Tatry boli vďaka svojej klíme a nadmorskej výške v minulosti považované za významné kúpeľné mesto. Dnes sa tu nachádzajú už len jediné klimatické kúpele. „Ja osobne si myslím, že ten najhlavnejší faktor prečo je to tak, je zvyšovanie úrovne farmaceutického priemyslu a poskytovanie sortimentu medikamentov.

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Koniec roka je v banskobystrickom kraji takmer bez chrípky

Banská Bystrica 28. decembra (TASR) - Výskyt akútnych respiračných ochorení, ako aj chrípky a chrípke podobných ochorení v Banskobystrickom kraji naďalej klesá. Ako TASR informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici Mária Tolnayová, trend týchto ochorení takmer navlas kopíruje rovnaké obdobie vlaňajška. V poslednom tohtoročnom kalendárnom týždni evidoval ...

Lekarne.sk

NITRA: Kraj chce aj tento rok oceniť svojich najlepších zdravotníkov

Nitra 6. februára (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce aj tento rok odmeniť svojich najlepších zdravotníkov. Na 4. apríla pripravuje v poradí už tretí ročník odovzdávania ocenení zdravotníckym pracovníkom v NSK pod názvom Zdravotník roka 2012. „V tejto súvislosti dávame do pozornosti poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, aby využili túto možnosť a do 28. februára 2013 poslali ...

Lekarne.sk

ZDRAVIE: Výskyt TBC dlhodobo klesá, v troch obciach sa však vyskytli problémy

Dolný Smokovec 13. marca (TASR) – Výskyt tuberkulózy (TBC) na Slovensku dlhodobo klesá a výnimkou nebol ani minulý rok, keď bolo do Národného registra TBC nahlásených 345 prípadov. V 298 prípadoch išlo o pľúcnu formu TBC, počet novo zistených prípadov bol 292. Incidencia výskytu TBC na Slovensku sa tak znížila na 6,35 prípadu na 100.

Lekarne.sk

ŽILINA: Chorobnosť v Žilinskom kraji klesla o 15 percent

Žilina 19. apríla (TASR) – Chorobnosť v skupine akútnych respiračných ochorení (ARO) klesla v 16. kalendárnom týždni v Žilinskom kraji v porovnaní s prechádzajúcim týždňom o 15 percent, čo predstavuje chorobnosť 1343,5 chorých na 100. 000 obyvateľov. TASR o tom informovala Gabriela Košecká z oddelenia epidemiológie Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline.

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...