lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zomrel významný záchranár a držiteľ Modrej hviezdy Ján Kovalčík Bratislava 19. apríla (TASR) - Záchranársku obec dnes opustil lekár, pedagóg a významná postava histórie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 19. apríla (TASR) - Záchranársku obec dnes opustil lekár, pedagóg a významná postava histórie záchrannej zdravotnej služby na Slovensku Ján Kovalčík, ktorý zomrel vo veku 65 rokov.Jeho odborná lekárska činnosť sa takmer od začiatku spájala s vedením veľkých kolektívov, ktoré pod jeho rukami napredovali. Z mnohých súčastí jeho práce to boli napríklad vedenie anesteziologicko-resuscitačného oddelenia na Klenovej ulici v Bratislave a neskôr primariát rovnakého oddelenia v nemocnici Ružinov. Po tragickom leteckom nešťastí, keď zahynulo vedenie Záchrannej a dopravnej zdravotníckej služby Bratislava, sa dobrovoľne ujal vedenia tejto organizácie.Ján Kovalčík výraznou mierou prispel k šíreniu osvety v oblasti záchrannej zdravotnej služby na Slovensku. Pedagogickou a publikačnou činnosťou sa zapísal ako inovátor a vizionár. Aktívnu prácu vo výjazdoch záchrannej zdravotnej služby ako lekár ukončil v roku 2004. Ku sklonku svojej profesionálnej kariéry posilnil rady Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky ako lekár operátor.Počas svojho života dostal množstvo významných ocenení. Jedným z nich je aj Modrá hviezda, ktorá sa radí medzi najvyššie ocenenia práce záchranárov. Bol nazývaný aj "otcom záchrannej zdravotnej služby" a význam tejto humanitnej činnosti sa stal mementom aj v jeho súkromnom živote.TASR dnes informovalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby.

Štítky :

SLeK upozorňuje na zmeny pri limitoch pre inkontinenčné pomôcky (2)

Bratislava 25. marca (TASR) - Slovenská lekárnická komora (SLeK) upozorňuje pacientov na zmeny finančných limitov ...