lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: VšZP aj Union uhradia odporúčané preočkovanie MMR vakcínou Bratislava 25. júna (TASR) – Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) aj Union zdravotná poisťovňa (ZP) preplatia ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 25.06.2019 categoryDenné správy

Bratislava 25. júna (TASR) – Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) aj Union zdravotná poisťovňa (ZP) preplatia svojim poistencom v rizikovej vekovej skupine odporúčané preočkovanie jednou dávkou vakcíny proti osýpkam, mumpsu a ružienke (MMR). Zdravotná poisťovňa (ZP) Dôvera je pripravená o téme rokovať.Odporúčanie vydal Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR na základe výsledkov Imunologického prehľadu 2018 pre osoby vo veku 25 až 49 rokov na celom Slovensku, ktoré nie sú kompletne očkované dvoma dávkami MMR vakcíny alebo nepoznajú svoj očkovací status. Prioritne zamestnancoy v detských kolektívoch, ale aj zdravotníckych pracovníkov. Výnimkou sú osoby s kontraindikáciou očkovania.VšZP podľa hovorkyne Jany Martanovičovej komunikovala s ÚVZ SR aj hlavným hygienikom SR. „Bude postupovať podľa jeho usmernenia a očkovanie uhradí,“ uviedla pre TASR.„Union zdravotná poisťovňa kompletne uhradí MMR vakcínu všetkým poistencom, ktorí o očkovanie požiadajú,“ povedal hovorca Union ZP Matej Neumann. „Aj nedávna epidémia na východe krajiny ukázala, že osýpky sa aj v súčasnosti objavujú medzi ľuďmi a tak je možné sa dať bezplatne zaočkovať,“ doplnil. Podľa neho stačí originál dokladu o zaplatení vakcíny v lekárni predložiť poisťovni spolu s vyplnenou žiadosťou o príspevok na očkovaciu látku a poisťovňa následne celú cenu vakcíny poistencom poukáže na bankový účet alebo zašle domov poštovou poukážkou.V ZP Dôvera podľa PR špecialistu Mateja Štepianského zatiaľ o úhradu odporúčaného očkovania nikto oficiálne nepožiadal. „Sme však pripravení o tejto téme rokovať,“ tvrdí.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...