lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: V michalovskej nemocnici sa zvýšil počet pacientov s ochorením COVID-19 Michalovce 2. novembra (TASR) – Počet pacientov s ochorením COVID-19, hospitalizovaných na infektologickom pracovisku nemocnice v Michalovciach, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 02.11.2020 categoryDenné správy

Michalovce 2. novembra (TASR) – Počet pacientov s ochorením COVID-19, hospitalizovaných na infektologickom pracovisku nemocnice v Michalovciach, vzrástol oproti minulému týždňu o šesť. Ako informovala Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj michalovské lôžkové zdravotnícke zariadenie, v rámci interného testovania odhalili sedem pozitívnych prípadov."K dnešnému dňu je na michalovskej infektológii hospitalizovaných 30 pacientov, z toho u 28 je potvrdené ochorenie COVID-19," uviedla Fedáková s tým, že ďalší traja pacienti s potvrdeným novým koronavírusom sú hospitalizovaní na oddelení anesteziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti, pričom zdravotný stav dvoch z nich si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.Aj michalovská nemocnica otestovala na nový koronavírus v rámci celoplošného testovania svojich pacientov, zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. "Počas štvrtka a piatka (29. a 30. 10.) sme v michalovskej nemocnici otestovali celkovo 2524 ľudí, z toho antigénový test označil za pozitívnych sedem ľudí," ozrejmila Fedáková s tým, že medzi pozitívne testovanými je jeden nezdravotnícky pracovník, jeden pacient a zvyšní piati ľudia sú príbuzní zdravotníkov.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...