lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: V červenej nemocnici v Galante bolo doteraz 987 pacientov Galanta 16. marca (TASR) - V nemocnici Svet zdravia Galanta je aktuálne hospitalizovaných 81 pacientov s ochorením ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 16.03.2021 categoryDenné správy

Galanta 16. marca (TASR) - V nemocnici Svet zdravia Galanta je aktuálne hospitalizovaných 81 pacientov s ochorením COVID-19, z nich 13 je v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii. Podľa hovorcu siete Svet zdravia Tomáša Kráľa od 7. januára, keď nemocnica prešla do červeného covidového režimu, bolo v nemocnici hospitalizovaných spolu 987 pacientov. "Podarilo sa vyliečiť 525 pacientov, žiaľ, 307 zákerné ochorenie neprežilo," uviedol Kráľ pre TASR. Nemocnica bola začiatkom roka reprofilizovaná na poskytovanie neodkladnej zdravotnej starostlivosti iba pre pacientov s ochorením COVID-19 s cieľom pomôcť kritickej situácii, ktorá bola v danom čase v nitrianskom regióne. "Teraz väčšina hospitalizovaných pacientov pochádza z galantského regiónu. Do nemocnice sú však stále prevážaní aj pacienti z okolitých okresov," informoval. Kapacita nemocnice je 132 lôžok s priamym prívodom kyslíka. "Počet pacientov s novým koronavírusom na bežných lôžkach sa už tretí týždeň drží pod hodnotou 80, intenzivistické lôžka sú však dlhodobo vyťažené na maximum," dodal Kráľ.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...