lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Zdravie: TSK chce v bojnickej NsP vybudovať pavilón centrálnej sterilizácie Bojnice 8. septembra (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) plánuje v Nemocnici s poliklinikou (NsP) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 08.09.2023 categoryDenné správy

Bojnice 8. septembra (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) plánuje v Nemocnici s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach vybudovať pavilón centrálnej sterilizácie. Náklady na výstavbu odhadol na viac ako 3,2 milióna eur. Dodávateľa prác hľadá cez verejnú súťaž.
Plánovaný pavilón centrálnej sterilizácie bude vytvárať jeden hmotný celok s novým pavilónom urgentného príjmu. "Architektonické riešenie vychádza v maximálnej miere z funkčného riešenia danej prevádzky a zámeru dostať čo najviac denného svetla do priestoru nového pavilónu pomocou átrií," ozrejmil TSK vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie. Strecha centrálnej sterilizácie je podľa neho riešená ako zelená pochôdzna s napojením na druhé nadzemné podlažie.
Náklady na realizáciu pavilónu odhadla krajská samospráva na 3.285.997,15 eura bez dane z pridanej hodnoty, ako kritérium pre výber víťaza verejnej súťaže určila najnižšiu ponúknutú sumu. Od uchádzačov požaduje aj zloženie zábezpeky vo výške 80.000 eur.
Investícia je súčasťou projektu Výstavba nového urgentného príjmu a centrálnej sterilizácie a zníženie energetickej náročnosti Monobloku A spojené s rekonštrukciou vybraných oddelení, ktorý bude zdravotnícke zariadenie financovať s príspevkom z Plánu obnovy a
odolnosti SR.


amo ima

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...